E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 5 ayın zirvesinden döndü---

Küresel piyasalar 5 ayın zirvesinden döndü

Küresel piyasalar 5 ayın zirvesinden döndü
26 Şubat 2019 - 08:22 borsagundem.com

Asya borsaları, yatırımcıların ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasına varıp varamayacaklarını görmek için beklemeleriyle beş ayın zirvesinden geri döndü

ABD ve Çin müzakerecileri gümrük vergisi savaşını sona erdirecek anlaşma yapmak için çalışırken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Eylül ortasında gördüğü zirve seviyeden yüzde 0.5 geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü yaptığı açıklamada Çin ile "verimli" ticaret müzakerelerinden dolayı Çin'den ithal 200 milyar dolar değerinde ürüne yönelik gümrük vergisini yükseltme kararını erteleyeceğini belirtmişti.

Ancak Trump dün anlaşmanın "yakında olabileceğini ya da hiç olmayabileceğini" söyleyerek temkinli bir yaklaşım sergiledi.

Asya borsalarındaki düşüş, JPMorgan analistlerinin yatırımcılara ticaret müzakereleri konusundaki beklentilerini biraz "sınırlama" çağrısında bulunarak, son tarihin uzatılmasının "öngörülen sonuç" olduğunu söylediği sırada geldi.

Çin hisseleri ekside bulunuyor. Çin'deki lokomotif hisseleri izleyen endeks dün sert şekilde yükseldikten sonra yüzde 1'den fazla geriledi.

DÖVİZ

Sterlin, Brexit son tarihinin ertelendiği haberleriyle dolar karşısında yaklaşık dört haftanın zirvesine yükselirken, güvenli liman yen ABD hisse senedi vadeli işlemlerindeki düşüşün yatırımcıların risk iştahını sınırlaması sonucunda bu yıl gördüğü en düşük seviyeden yükseldi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit son tarihi olan 29 Mart'ı ertelemeyi değerlendirdiğini bildiren Bloomberg'de yer alan haberin ardından sterlin dolar karşısında Ocak sonundan bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Sterlin yüzde 0.4 artışla 1.3143 dolara yükselerek, 31 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyesi olan 1.3149 doların hemen altında bulunuyor. Dolar endeksi yüzde 0.1 düşüşle 96.329'a geriledi.

İşlemciler, küresel ekonominin sağlığına dair yeni ipuçları için haftanın kalan günlerinde Çin ve ABD imalat verileri ile ABD dördüncü çeyrek GSYH verilerini de kapsayan verileri izliyorlar.

Yatırımcılar ayrıca Fed'in ekonomi ve para politikası konusundaki son görüşlerini de izliyorlar. Fed Başkanı Jerome Powell, bugün Senato Bankacılık Komitesi'nde, yarın ise Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde ABD para politikası ve ekonomisine ilişkin sunum yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)