E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 4.5 ayın zirvesinde---

Küresel piyasalar 4.5 ayın zirvesinde

Küresel piyasalar 4.5 ayın zirvesinde
21 Şubat 2019 - 08:21 borsagundem.com

Asya borsaları Fed toplantı tutanakları ve ABD-Çin arasındaki ticaret müzakerelerinin iyimser havasıyla 4.5 ayın zirvesini gördü

Asya borsaları Fed'in daha fazla faiz artırımına ilişkin "sabırlı" olacağını teyit etmesinin ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin gümrük vergisi savaşında anlaşmaya yönelik ilerlemeye işaret etmesinin ardından dört buçuk ayın yeni zirvesine yükseldi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.4 artışla en son Ekim başında gördüğü seviyeye yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi dün iki ayın zirvesinde kapandıktan sonra bugün yüzde 0.1 ekside bulunuyor.

Çin'in 300 büyük şirketini izleyen endeks yüzde 0.3 artışla 6 aydan uzun sürenin zirvesine yaklaştı.

Yatırımcılar son günlerde Çin-ABD ticaret müzakerelerinde ilerleme işaretlerinden destek buldu. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı geçen yıl boyunca finansal piyasaları sarsmıştı.

Konuya yakın kaynakların Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, ABD ve Çin, ticaretanlaşmazlıklarındaki en zorlu konulara dair prensip olarak taahhütlerini belirlemeye başladıklarını söyleyerek yedi aylık ticaret savaşını sona erdirmek için en önemli ilerlemeye işaret etti.

Wall Street'de başlıca üç endeks Fed'in dün akşam yayınlanan tutanaklarının politika yapıcıların faiz oranlarını sabit tutma konusunda çok az risk gördüğüne işaret etmesiyle artıda kapandı.

DÖVİZ

Dolar Fed'in son toplantı tutanaklarının bu yıl olası faiz artırımına ilişkin beklentileri yeniden canlandırmasının ardından hafif yükselirken, yatırımcıların dikkati yeni ipuçları için ticaret meselelerine çevrildi.

Fed'in son toplantı tutanaklarında ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini belirtilerek, bu yıl en azından bir faiz artırımı yapılacağına ilişkin beklentileri harekete geçirmesinin ardından dolar yen karşısında hafif yükselirken, euro karşısında kayıplarını azalttı.

Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 95.569'a yükselerek dün gördüğü iki haftanın dip seviyesi olan 96.286'dan uzaklaştı.

Fed Ocak ayında yaptığı toplantıda faiz oranlarını sabit tutarak ve üç yıllık sıkılaştırma politikasına son verebileceğinin sinyalini vererek piyasaları şaşırtmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)