E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 4 ayın zirvesine yakın---

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesine yakın

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesine yakın
19 Şubat 2019 - 08:35 borsagundem.com

Asya borsaları ABD-Çin ticaret müzakerelerinde ilerleme kaydedileceği umutları ve başlıca merkez bankalarının ekonomiyi destekleyici politikalar izleyeceği beklentisiyle yaklaşık dört ayın zirvesine yakın seyrediyor

Avrupa borsalarındaki ılımlı kazanımları yatırımcıların güvenini desteklerken, ABD piyasaları tatil dolayısıyla dün kapalıydı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi <.MIAPJ0000PUS> hafif yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyrediyor.

Çin hisseleri hafif değişim gösterdi. Çin lokomotif hisseleri  dün yükseldikten sonra bugün de yüzde 0.1 artıda bulunuyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin sınırlı detay açıklansa da bu görüşmelerde ilerleme haberleri yatırımcıların iki ülkenin 1 Mart'a kadar bir uzlaşmaya varabileceklerine ilişkin iyimser olmalarını sağladı.

ABD'nin Çin'den ithal 200 milyar dolar tutarındaki üründen aldığı gümrük vergisi 1 Mart'a kadar anlaşma sağlanamazsa yüzde 10'dan yüzde 25'e yükselecek. Beyaz Saray, ABD ile Çin'in ticaret savaşını çözüme kavuşturmak için yapacakları yeni görüşmelerin bugün Washington'da başlayacağını ve haftanın ilerleyen günlerinde daha üst düzey görüşmelerle devam edeceğini bildirdi.

DÖVİZ

Dolar ABD piyasalarının dün tatil dolayısıyla kapalı olması nedeniyle başlıca para birimleri karşısında yatay seyrederken, dikkatlerin ekonomi ve Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB) para politikasına çevrilmesiyle euronun yükselişi ivme kaybetti. Dolar endeksi dün değişim göstermedikten sonra bugün 96.881 ile yatay seyrediyor.

Euro dün yüzde 0.16 artışla üç ayın dip seviyesi olan 1.1234 dolardan yükseldikten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1.1298 dolarda bulunuyor. ECB politika yapıcıları 7 Mart'ta bir araya gelecek. Euro bölgesi beş yılın en büyük yavaşlamasıyla karşı karşıya kalırken, ECB yetkililerinin bu toplantıda büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)