E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel piyasalar 4 ayın zirvesinden döndü---

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesinden döndü

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesinden döndü
01 Şubat 2019 - 08:51 borsagundem.com

Asya borsaları, Çin'de imalat PMI verisinin ABD ve Çin'in gümrük vergileri konusunda anlaşmaya varma umutlarını zedelemesiyle dört ayın zirvesinden geriledi

Çin'de Caixin/Markit imalat satın alma yöneticisi endeksinin (PMI) Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından, yatırımcıların Çin'e yönelik güveninin ölçütü olan Avustralya doları yüzde 0.4 geriledi. Resmi imalat PMI verisinden daha düşük olan bu veri ekonomiye ilişkin endişeleri artırdı.

Günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların temkinliliği artıyor. Analistler hükümetin kapatılmasının istihdama nasıl etki ettiğinden emin değil.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1 geriledi. Ancak endeks Ocak'ta yüzde 7.2 kazanım kaydetmişti. Japonya'nın Nikkei endeksi  yatay seyrederken, Shangai lokomotif hisseler yüzde 0.4 yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kapsamlı bir ticaret anlaşması imzalamak için yakında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşeceğini açıklaması ve ABD'nin üst düzey müzakerecisinin görüşmelerde "önemli ilerleme" kaydedildiğini belirtmesinin ardından borsalar başlangıçta yükselmişti.

DÖVİZ

Avustralya doları Çin imalat PMI'ın Ocak'ta yaklaşık üç yılın en yüksek daralmasını kaydettiğini göstermesinin ardından dolar karşısında geriledi. Çin'deki bu veri küresel büyüme endişelerini tekrar gündeme getirdi. Dolar endeksi 95.60 ile yatay seyrediyor. Endeks geçen hafta yüzde 0.6 düşüş kaydettikten sonra bu haftayı ekside bitirmeye hazırlanıyor. Fed'in faiz artırımları konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimsemesiyle doların bu yıl değer kaybetmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)