E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel ölçekte artan riskler ve borsalarda geri çekilmeler ---

Küresel ölçekte artan riskler ve borsalarda geri çekilmeler

Küresel ölçekte artan riskler ve borsalarda geri çekilmeler
27 Eylül 2021 - 14:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Eurobond piyasaları haftalık bülteninde piyasa gelişmeleri ve fiyatlamalar inceleniyor. İşte piyasa analizleri ve veriler:

Küresel hisse senedi endeksleri, Çinli Evergrande şirketi kaynaklı olumsuz haber akışı ile birlikte geri çekilmeler yaşamıştır. Çin Hükümeti'nin yerel yönetimlere Evergrande şirketinin olası iflasına yönelik hazırlıklı olmaları çağrısı da satışları artırmıştır. Küresel ölçekte artan riskler ve önde gelen merkez bankalarının beklenenden daha önce faizleri yükselteceği beklentileri, tahvil faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır.

Geçtiğimiz hafta takip edilen verilerde, ABD'de Salı günü açıklanan konut izinleri ve cari denge verilerinin beklentilerden olumlu yönde ayrıştığı gözlenmiştir. Çarşamba günü takip edilen FOMC Toplantısı'nda ise faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Cuma günü açıklanan yeni konut satışları verisi ise beklentilerin oldukça üzerinde açıklanmıştır. Euro Bölgesi'nde ise Perşembe günü takip edilen imalat ve hizmet PMI rakamları beklentilerin altında açıklanmıştır.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD'de Pazartesi günü dayanıklı tüketim malları siparişleri, Salı günü ticaret dengesi, Çarşamba günü Fed Başkanı Powell'ın konuşması, Perşembe günü yılın ikinci çeyreğine yönelik büyüme rakamları ve Cuma günü ISM imalat PMI rakamı takip edilecektir. Avrupa tarafında ise, Pazartesi günü ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması ve Cuma günü Euro Bölgesi'ne ait tüketici enflasyon rakamları yakından izlenecektir.

Analizin tamamı için tıklayınız... 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)