E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel iyimserlik ile zirvede kapanış---

Küresel iyimserlik ile zirvede kapanış

Küresel iyimserlik ile zirvede kapanış
03 Ocak 2020 - 09:45 borsagundem.com

Dün küresel ölçüdeki iyimserlik ile yükselişini devam ettiren BIST 100 Endeksi 115.932 ile Nisan 2018'den sonraki en yüksek kapanışını yaptı.

İranlı General Süleymani'nin ABD tarafından düzenlenen saldırıda öldürüldüğü haberi jeopolitik endişeleri artırırken, gelişmeler piyasaların gündeminde yer alacak. TCMB'nin döviz cinsinden zorunlu karşılıklara komisyon uygulamaya başlayacağına ilişkin kaynaklara dayandırılan haber akışı bankacılık sektörü üzerinde baskı oluşturabilir. Bugün açıklanacak TÜFE'de konsensus beklentiler ve bizim beklentimiz aylık bazda %0,5 oranında artış kaydedilmesi yönünde.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Türkiye - TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek
18:00 ABD - ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Çin'in ekonomiyi desteklemeye yönelik hamlesi ve ticaret anlaşmasına ilişkin iyimser beklentiler dün hisse piyasalarını destekledi. BIST-100 Endeksi yukarı yönlü bir seyir izleyerek yılın ilk işlem gününü %1,32'lik yükselişle 115.932 puandan tamamladı.

ABD'nin İranlı generali vurması sonrasında artan jeopolitik endişeler ise küresel piyasaları bu sabah baskılıyor. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,95 - 5,96 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle
5,95'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Gün içi zirve seviyesinden kapanan endekste teknik görünüm her ne kadar olumlu olsa da ABD-İran arasında artan gerginliğin risk iştahını azaltması ve TCMB'nin yabancı para zorunlu karşılıklarına ilişkin komisyon düzenlemesi yapacağına ilişkin basında yer alan haberler bugün bir miktar baskı oluşturabilir. Olası geri çekilmelerde ilk desteğimiz 115 binde iken 114 bin ve altında 112 bin orta vade için en güçlü destekler konumunda olmaya devam ediyor. Yukarıda ise 116 bin üzerinde 118.500-119.000 aralığı hedeflenebilir.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)