E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel hisselerin rekor ayı---

Küresel hisselerin rekor ayı

Küresel hisselerin rekor ayı
22 Mart 2021 - 12:04 borsagundem.com

Yatırımcılar son dört haftada küresel hisselere neredeyse 170 milyar dolar yatırım yaptı. Küresel hisselere yönelik yatırımlardaki yükseliş, dünyadaki ekonomik görünümün toparlanması ve ABD’nin devasa teşvik paketiyle birlikte ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar geçtiğimiz ay hisse fonlarına neredeyse 170 milyar dolar yatırımda bulundu. Bu durum ise toparlanma gösteren ekonomik görünüm ve eşi benzeri görülmemiş teşvik önlemlerinin hisselerde sürdürülebilir bir yükseliş sağladığının son göstergesi oldu.

Hisse fonları geçtiğimiz hafta çarşamba gününe kadar süren haftada 68,3 milyar dolar yatırım çekti. Bu rakam ise araştırma şirketi EPFR’nin verilerine göre tarihin en yüksek seviyesi oldu. Goldman Sachs’ın açıklamasına göre yatırımlar son dört haftada toplamda 168 milyar dolara ulaştı.

Financial Times’ın haberine göre en dikkat çekici olarak ABD hisselerinde görülen geçtiğimiz haftanın yükselişi, ABD hükümetinin, Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin bir parçası olan ödemeleri gerçekleştirmeye başlamasıyla birlikte ortaya çıktı.

Goldman Sachs analistleri, “bu ödemeler borsa yatırım fonlarına ve diğer varlıklara yöneliyor” dedi. Uluslararası yatırımcılar da geçtiğimiz haftalarda ABD hisselerine yöneldi. İngiltere merkezli yatırım şirketi Hargreaves Lansdown geçtiğimiz hafta işlem hacminde, “giderek artan bir kısmı uluslararası hisselere yönelen” bir artış olduğunu söyledi.

Bu artış ise, şirketin mevcut müşterilerinin ABD hisselerine yönelik ilgisinden kaynaklandığını açıkladı. Geçtiğimiz hafta görülen yoğun ilginin bir başka nedeni ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) dünyanın en büyük ekonomisine yönelik görünümünü yükseltmesi ve en azından 2024 yılına kadar faiz oranlarını düşük tutacağını açıklaması oldu.

Bank of America analistleri, ABD ve Çin ekonomilerinin pandemi sonrasında hızla toparlanma gösterdiğine işaret eden ekonomik göstergeler üzerine, “hayatlarımızın en güçlü makro verilerini görüyoruz” dedi.

Toparlanma gösteren ekonomik görünüm sayesinde S&P 500 geçtiğimiz hafta çarşamba günü rekor bir yükseliş gösterdi. Ancak ABD hisseleri haftanın geri kalanında tahvil piyasasındaki gelişmelerin ortaya çıkardığı enflasyon korkusu nedeniyle geriledi.

Avrupa borsaları BİST etkisiyle hafif düşüşle açıldı

 

JP Morgan’dan Merkez Bankası değerlendirmesi

 

Türkiye’nin risk primi 2019’a döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)