E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Küresel hisse senedi satışları her yöne yayılmış durumda---

Küresel hisse senedi satışları her yöne yayılmış durumda

 Küresel hisse senedi satışları her yöne yayılmış durumda
27 Nisan 2022 - 08:42 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Parasal sıkılaşma görünümü ve stagflasyon potansiyelinin önemli ölçüde artması sonucunda Küresel ekonomiye ilişkin artan korkuların, yatırımcıları, ABD doları ve devlet tahvilleri gibi güvenli limanlar lehine daha riskli varlıkları terk etmeye zorlamasıyla, küresel hisse senedi satışları her yöne yayılmış durumda. IMF’in bu hafta Asya'daki bölge ekonomilerinin yüksek emtia fiyatları ve Avrupalı ticaret ortaklarındaki daha yavaş büyüme nedeniyle ve de, Çin'in ekonomik yavaşlamasının bölgesel büyüme üzerindeki baskıyı artırdığı bir zamanda Asya'daki enflasyonun da artmaya başladığına dikkat çekerek, Bölge’de büyümenin önceden beklenenden daha düşük ve enflasyonun daha yüksek olduğu stagflasyonist bir görünümle karşı karşıya açıklaması piyasalardaki tedirginliği daha da arttırdı.

İç enflasyon gelişmelerine ve dış baskılara bağlı olarak sıkılaştırma hızıyla çoğu ülkede parasal sıkılaştırmaya ihtiyaç duyulacak ve ABD Merkez Bankası'nın beklenen istikrarlı faiz artırımlarının, bölgenin dolar cinsinden devasa borcu göz önüne alındığında Asyalı politika yapıcılar için de ciddi bir zorluk oluşacak.

Hatırlatmamız gerekirse Asya'da enflasyonun 2022'de %3.4'e ulaşması bekleniyor ki bu Ocak ayındaki tahminden 1 puan daha yüksek.

Rusya'nın Doğu Avrupa'ya gaz arzını kestiği haberi karamsar havayı daha da arttırdı ve MSCI dünya hisse senedi endeksini %1.1 düşüşle 15 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine gerilemesine imkan sağladı. Bütün asya piyasaları da 07:22 itibariyle %0, 8 ile %1,8 arasında negatif seyirde.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgali üzerine karşılaştığı yaptırımlara karşılık olarak, doğalgazı için ruble olarak ödeme talep etmesi ve bugünden itibaren Polonya ve Bulgaristan'a gaz arzını durduracağını açıklaması, petrol ve gaz fiyatlarını yükseltti. Brent ham petrol vadeli işlemleri %1.1 artışla varil başına
106.10$'a, ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %0.8 artışla varil başına 102.54 $'a , iki yılın zirvesini gören dolar endeksi de 102.34'e yükseldi. ABD gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 5,5 baz puan düşüşle 2,772 seviyesine geldi.

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2022

 

Petrol fiyatları Rusya’nın etkisiyle yükselişte

 

İskenderun Demir Çelik ve Doğuş GMYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)