E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu---

Küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu

 Küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu
27 Haziran 2022 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

BDDK cuma günü akşam saatlerinde TL ticari kredi kullanımında yeni koşulları açıkladı. Alınan kararlar kapsamında şirketlerin döviz varlıklarına göre TL cinsi ticari kredilerine erişimi belirlenecek olup, bu durum kurumsal döviz talebi üzerinde etkili olacaktır. Karar sonrasında kur cephesinde ve akşam seansında BIST-30 vadeli kontratında satıcılı bir fiyatlama etkili oldu. Yurt içi piyasalarda yeni
haftada sert ve volatil fiyatlamaların yaşanabileceğini değerlendiriyoruz.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 15:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – Bekleyen Konut Satışları Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Son haftalarda satıcılı fiyatlamanın öne çıktığı küresel hisse piyasalarında cuma günü toparlanma çabası etkili oldu. Yurt dışındaki toparlanmamın katkısıyla BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,43 oranında yükselişle 2.554,08 puandan tamamladı. Ancak BDDK kararı sonrasında akşam seansında BIST-30 vadeli kontratında sert satışlar yaşandı. ABD borsaları cuma gününü %3’leri bulan güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,36 - 17,37 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 09:05 itibariyle 16,28’li seviyelerden işlem görmekte. BDDK kararı sonrasında BIST- 100 Endeksi’nin güne boşluklu satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Cuma günü piyasa kapanışından sonra BDDK’ın aldığı kararın ardından akşam seansında BIST-30 vadeli kontratında sert satışlar etkili oldu. Kontrattaki satıcılı fiyatlamayı dikkate aldığımızda BIST100 Endeksi’nin yeni haftaya boşluklu satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. Volatilitenin ve sert fiyat hareketlerinin ön plana çıkabileceğini ve bu hususta ekstra dikkatli olunması gerektiğini değerlendiriyoruz. Endekste 2.500 ve 16 Haziran’da test edilen 2.469 seviyeleri destek olarak takip edilecektir. 2.500 seviyesinin kırılması ve devamında 2.469 seviyesi altına sarkılması halinde satışların derinleştiği görülebilir. Bu durumda 2.400 puan altına sarkan bir fiyatlama söz konusu olabilir. Olası tepki alımlarında ise 2.562 seviyesi aşılmadan ekstra temkinli ve dikkatli olunmalıdır.

Bakır ve demir fiyatlarında yükseliş

 

Küresel piyasalarda pozitif seyir

 

Petrol piyasasında G-7 Zirvesi etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)