E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel hisse piyasalarında dalgalanma sürüyor ---

Küresel hisse piyasalarında dalgalanma sürüyor

Küresel hisse piyasalarında dalgalanma sürüyor
18 Mayıs 2021 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlaması bekleniyor.

Düne alımlarla başlayan BIST100 endeksi gün içinde de yükselişini sürdürdü ve ve %0.9 artışla 1,454 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 15.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 75 hisse değer kazandı, 22 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.33 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise pozitif seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasalarında dalgalanma sürüyor. Geçen haftaki ABD enflasyon verisiyle beraber zayıflayan fakat sonrasında tekrar toparlayan endekslerde, bölgesel olarak ayrışmalar ön plana çıkıyor. Bir süredir artan vaka sayılarıyla baskı altında kalan Asya piyasalarında tepki alımları görülürken, Avrupa ve ABD dünü negatif tarafta kapattı. Bu hafta genel olarak sakin geçecek olan ekonomik gündemde bugün Avrupa büyüme verisi takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede olumlu görüşümüzü koruyoruz ve endekste 1,445 üzerinde 1,460-1,480 ve 1,500 seviyelerini hedefliyoruz. 1,440 seviyesi ise zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. Sektörel bazda madencilik, enerji ve holdingler takip edilebilir.

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

 

Penguen Gıda ve Orge sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 18/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)