E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel halka arz pazarı hiç bu kadar sıcak olmamıştı---

Küresel halka arz pazarı hiç bu kadar sıcak olmamıştı

Küresel halka arz pazarı hiç bu kadar sıcak olmamıştı
27 Haziran 2021 - 16:42 borsagundem.com

Halka arz fırtınası 2021'de de tüm hızıyla sürerken yılın ilk yarısında halka arzların toplam bedeli 350 milyar dolara ulaştı

Şirketler, rekor düzeyde yüksek hisse senedi fiyatlarını nakde çevirebilmek için halka açık pazarlarda daha önce hiç olmadığı kadar yoğun bir yarış içindeler.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bu yılın ilk altı ayında, halka arzlarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 350 milyar dolar seviyesi yakalandı ve 2020'nin ikinci yarısındaki 282 milyar dolarlık önceki rekor geçilmiş oldu.

Geçen yıl halka arz furyası başladığında, evde kalma teknolojisi sahneye hakim oldu ve bu durum yatırımcıların dijital olan her şeye ilgisini çekerken, özel amaçlı satın alma şirketleri de pazarı istila etti. Bu yıl, hisse senetleri hızla yükselmeye devam ederken, eğilim yenilenebilir enerji şirketlerini ve çevrimiçi perakendecileri kapsayacak şekilde genişledi.

2021'de İsveçli yulaf sütü şirketi Oatly Group AB'den bot üreticisi Dr. Martens Plc'ye kadar herkes 2021'de hisse sattı. Yine de, teknoloji tarafı anlaşmaların büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Didi Global Inc., Çinli araç çağırma devi 4 milyar dolara kadar hisse satma planlarını sürdürürse, ABD'de son on yılın en büyük halka arzları arasında yer alacak.

Goldman Sachs Group Inc finansman grubu başkanı Aaron Arth, ise konuyla ilgili olarak yaptığı yorumda, "New York'tan Hong Kong'a kadar piyasalar bu yılın ilk yarısında alevler içindeydi ve 90'ların sonundaki dotcom patlaması dönemini geride bıraktı" dedi.

Uzun vadeli hisse yatırımı nasıl yapılmalı?

Borsa İstanbul neden yükselemiyor?

Borsada bu hafta en çok kazandıran hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)