E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel endekslerin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor---

Küresel endekslerin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor

Küresel endekslerin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor
29 Haziran 2020 - 15:57 borsagundem.com

Dünya borsalarında korona virüsün tekrar kısıtlamalara neden olacağı haberleri moralleri bozuyor. ABD’den gelen olumsuz veriler tüm dünyayı etkiliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel çapta yatırımcılar korona virüsün ikinci dalgasının yarattığı endişeyi değerlendiriyor. Ölümcül virüs bugüne kadar dünya çapında 10 milyondan fazla insana bulaştı ve 500 binden fazla insanın son nefesini vermesine sebep oldu.

Bu olumsuz atmosferde küresel borsalarda kırmızı renk hakimken yükselen borsalardaki çıkış da sınırlı gerçekleşiyor. Avrupa’nın en büyük endeksi STOXX 600 %0,2’lik yükselişle seyrinde devam ederken Asya’da ise NIKKEI 225 endeksi %2,2’lik düşüşle kapandı. Endeksteki sert düşüşün nedeni olarak ABD’de korona virüsün eyaletlere yayılarak endişeli boyutlara ulaşması gösteriliyor.

ABD’de Dow Jones endeksi Cuma günkü 730 puanlık düşüşün ardından vadeli endekslerde 144 puan yükseldi. S&P 500 vadelileri ise %0,3’lük bir yükseliş gösteriyor. Barrons’un haberine göre, Wall Street alım satım platformu Markets’ın Baş Borsa Analisti Neil Wilson müşterileriyle paylaştığı notta, “ABD’deki salgın moralleri bozmaya devam ederken ekonomik iyileşmedeki V şekli beklentileri aşırı derecede iyimser” ifadelerini kullandı. Wilson, “Ağırlıkla güneyde olmak üzere birçok eyalet ilk açılan eyaletler olmalarının ardından yeniden kapanmaya zorlanıyor” dedi.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar Pazar günü yaptığı uyarıda ölümlerin ve hastaneye kaldırılanların sayısının artmasıyla birlikte virüsü frenleyebilmek için hareket pencerelerinin daraldığını belirtti. Teksas, Arizona ve Florida eyaletleri sıcak bölgeler haline gelirken bazı eyaletlerde yeniden açılma süreci yavaşlatılabilir.

Wall Street vadeli hisse senetlerinde teknoloji hisseleri pazartesi gününü baskı altında geçiriyor. Facebook ve Twitter seans öncesinde %2 oranında düştü. Starbucks’ın CEO’su Diageo sosyal medya platformlarına nefret söylemlerine müdahale etmemeleri sebebiyle yapılan boykota katılan en son isim oldu. Unilever, Verizon ve Coca – Cola gibi büyük şirketler daha önce bu kervana katılmıştı.

Pazartesi günü için bir diğer önemli piyasa haberi de BP’den geldi. Küresel petrokimya işletmelerini kimyasal üreticisi INEOS’a satması konusunda anlaştığını açıklamasının ardından petrol devinin hisseleri %0,8 oranında yükseldi.

Facebook reklam gelirlerinin azalmasıyla baskı altında

 

ABD'de vadeliler ikinci dalgaya aldırış etmedi

 

Hedge fonlar ABD borsalarında düşüşün bittiğini düşünüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)