E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel ekonomik önlemler artarken altın tırmanıyor---

Küresel ekonomik önlemler artarken altın tırmanıyor

Küresel ekonomik önlemler artarken altın tırmanıyor
06 Nisan 2020 - 15:18 borsagundem.com

Küresel düzeyde onlarca ülkede, Kovid-19 pandemisine karşı alınan ekonomik önlemler giderek artarken, güvenli liman altının fiyatı da yeniden tırmanışa geçti.

Yeni haftanın ilk işlemlerinde altının yükselişi yüzde 1'i aştı. Altının yükselişinde, bir süredir yükselen doların yatay hareket etmeye başlaması da etkili oldu.

Japonya Ekonomiyi Yeniden Canlandırma Bakanı Yasutoshi Nishimura'nın geçen hafta hazırlandığını duyurduğu "büyük ekonomi paketinin" de iki aşamalı olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre, ilk aşamada istihdam kayıplarının önüne geçilmesi ve iflasların önlenmesine odaklanacak olan paketin ikinci aşamasında da ekonominin toparlanması için destekler verilecek.

Japonya'dan piyasalara 988 milyar dolarlık teşvik paketi

Küresel emtia piyasalarının yeni hafta açılış seanslarında bir ons altının fiyatı yüzde 1.5 artışla 1,642.70 dolara kadar yükseldi. Sarı madeninin euro bazlı fiyatı da aynı işlemlerde yüzde 1.5 artışla 1,519.83 euro düzeyine çıktı.

Altındaki yükseliş diğer değerli metalleri de etkiledi ve gümüşün fiyatı yüzde 1.75 artışla 14.65 dolara, platinin fiyatı yüzde 1.38 artışla 734.72 dolara çıktı.

Serbest piyasada "altın" hafta başladı

Altın günü rekorla kapattı

Fitch kıymetli metallerde tahminlerini düşürdü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)