E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel çapta pozitif hava etkili---

Küresel çapta pozitif hava etkili

Küresel çapta pozitif hava etkili
27 Mayıs 2020 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

"Piyasa Gündemi
ABD – Çin arasında artan gerginlik ve Hong Kong konusundaki tartışmalar geçen hafta risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Bayram tatili nedeniyle haftanın ilk iki işlem gününde yurt içi piyasalar işlem görmezken, salgının yayılma hızındaki yavaşlama ve normalleşme adımları yeni haftada risk iştahını destekliyor. Bununla birlikte ABD Başkanı Trump’ın hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım atılacağını ifade etmesi konu ile ilgili endişeleri gündemde tutmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 21:00 ABD – Bej Kitap Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta atılan normalleşme adımları ve yeniden açılmalar yeni haftada küresel hisse piyasalarını desteklerken, pozitif bir havanın etkili olduğu görülüyor. Cuma gününü %0,37’lik yükselişle
103.024 puandan tamamlayan BIST-100 Endeksi bayram tatili nedeniyle haftanın ilk iki gününde işlem görmedi. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde alımlar devam ediyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. 

Cuma günü endeks kapanışında 6,81 – 6,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,76’lı seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bir süredir bahsettiğimiz konsolide kanalının üst bandının bulunduğu 102.300’ü geçtikten sonra bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleştiren BIST 100’de burası artık yeni güçlü destek konumunda.
Geçtiğimiz hafta önemli bir direnç olmasına karşın buranın geçilişinde yeterli hacim desteği bulunamamış olması ile olumsuz taraftı. Buna karşın yurtdışı desteğinin kuvvetli olması ve S&P 500 ve DAX gibi öncü endekslerde de son dönemdeki sıkışma alanının yukarı geçilmiş olması BIST 100’ü destekleyecektir. 104.500 ve 106.100’ün ilk dirençler olduğu endekste 108.250 – 108.750 aralığı en güçlü direnç bölgesi olacaktır. Aşağıda ise 102.300 kritik destek seviyemiz olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)