E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsaların liderleri değişecek mi?---

Küresel borsaların liderleri değişecek mi?

Küresel borsaların liderleri değişecek mi?
23 Şubat 2021 - 15:51 borsagundem.com

ABD borsalarında değişen dengelerden geride kalan ekonomik açıdan hassas sektörler için faydalı olabilir. Baş stratejist Julian Emanuel borsalardaki yeni sürecin tüm dünya için bir fırsat olduğunu belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York borsasında yükselen tahvil verimleri endişeleri yükseltirken yatırım danışmanlığı şirketi BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türevleri Baş Stratejisti Julian Emanuel yeni fırsatlar doğduğunu söylüyor.

Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda ekonomik açıdan hassas hisselerin, kripto paraların ve özellikle Çin olmak üzere deniz aşırı piyasaların borsalardaki hareketlilikten fayda sağlayacağını açıkladı. Emanuel Çin’de depo edilen Amerikan menkul kıymetler sertifikalarına dikkat çekerek bunların bazılarının finans sektöründe kaldıraç etkisi yaratma kapasitesi olduğunu belirtiyor. Baş stratejist ABD tahvilleriyle çok yakın bir korelasyon gösteren Çin tahvillerini işaret etti.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimleri Pazartesi günü yılın en yüksek seviyesi olan %1,35’e yakın seyretti. Emanuel konuyla ilgili, “Bu tam olarak öndekini yakalama ticaretinin yetenek göstereceği bir ticari ortam” ifadelerini kullandı.

Ancak baş stratejist sadece borsaların sevilmeyen bölümlerinde yükseliş olacağını düşünmüyor. Emanuel aynı zamanda kripto paraların da daha çekici bir hale geleceğini öngörüyor.

Emanuel, “O kadar düşük mutlak oran seviyesinden geliyoruz ki, daha yüksek oranların Bitcoin gibi alternatifler için destekleyici olması muhtemeldir” dedi. Baş stratejist yoğun volatilite sebebiyle risk alma konusunda midesi güçlü olanlar için en iyi alternatifin de bu olduğunu öne sürdü.

Daha geleneksel rotayı almak isteyen yatırımcılar için Emanuel, özellikle finans ve enerji gibi ekonomik açıdan hassas hisse senetlerini tavsiye ediyor. Baş stratejist, “Bu durum faiz oranlarının yükselmesi nedeniyle uzun zamandır liderlik yapan dev sermayeli teknoloji hisselerden çıkıp ufkumuzu genişletme meselesidir” açıklamasında bulundu.

Emanuel döngüsel hisselerin momentum yakalamasıyla birlikte büyük teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere büyüme hisselerine olan tercihin azalmaya devam edeceğini öngörüyor. Baş stratejist algoritmik ticaret yapan bilgisayarların aşağı yönlü baskıyı arttırmasını ve hisselerdeki kayıpları hızlandırarak türbülansı daha da kötü hale getireceğini tahmin ediyor.

Pazartesi günü teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi %2,5’e yakın düşüş gösterdi. Endeks rekor seviyesinden yaklaşık %5 aşağıda seyrediyor.

Ancak Emanuel bu geri çekilmeyi önemli bir giriş fırsatı olarak görüyor.

Baş stratejist, “Artık daha geniş, daha kapsayıcı bir ralli olacağını ve bunun sonucunun piyasalar için pozitif olacağını düşünüyoruz. Ancak muhtemelen önümüzde bu durumun hemen kabul edilmeyeceği bir dönem olacaktır. Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde belki de %10 ila %15 arası bir düşüş görebilirsiniz” dedi.

Emanuel’in S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefi 4.000 puan. Söz konusu seviye Pazartesi günkü kapanışa göre %3’lük bir artışı ifade ediyor.

Baş stratejist röportajının sonunda, “Tahvil verimlerindeki belki de beklentilerden daha güçlü bir ekonomi elde edeceğimizi teyit ediyor. Bu sadece ABD için değil aynı zamanda dünyanın geri kalanı için de geçerli olacak” görüşlerine yer verdi.

Küresel borsalarda tehlike çanları çalıyor

 

Bitcoin serbest düşüşte

 

Milyarder yatırımcıdan balon uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)