E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsaları küçük şirketler yükseltecek---

Küresel borsaları küçük şirketler yükseltecek

Küresel borsaları küçük şirketler yükseltecek
12 Ekim 2021 - 13:23 borsagundem.com

Sermayesi görece küçük olan şirketler bu yılın başından beridir hisse performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Ancak borsa uzmanları yılın geri kalanında piyasaların aradığı gücü bu hisselerden sağlayacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar hafta içerisinde başlayacak bilanço sezonu nedeniyle yeni haftaya tedirgin başladı. Ancak bilanço sezonu hisse senetlerinde yeni bir boğa piyasasının habercisi olabilir.

Yatırım danışmanlığı firması Oppenheimer’ın Baş Teknik Analisti Ari Wald yılın geri kalanında küçük sermayeli hisse senetlerinin borsalara ihtiyacı olan gücü verebileceğini söyledi.

Wald CNBC’deki röportajında, “Düşük sermayeli şirketler ikinci çeyrekten bu yana piyasanın sürdürdüğü iç düzeltme sürecinin bir parçasını temsil ediyor. Russell 2000 Endeksi son sekiz aydır düz bir seyirde. Bu piyasalar için çok önemli olan bir endekste çok uzun bir zaman ve çok sınırlı bir ilerlemeyi gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı küçük sermayeli şirketlere odaklanan Russell 2000 Endeksi’nin performansına ilişkin Şu sorunu ortaya çıkarıyor: Bu bir fırsat mı yoksa endişe mi? Özkaynak yatırım döngüsünde nerede olduğumuza ilişkin görüşlerimiz göz önüne alındığında bir bunun bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Tipik olarak 30 ay süren bir döngünün yaklaşık 18. ayı içerisinde olduğumuzu ve bu nedenle boğa piyasasının daha da ileri gideceğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Wald, Russell 2000’in yeniden Mart ayı seviyelerini geride bırakabilmesi için piyasaya katılımın yeniden genişlemesi gerektiğini belirtiyor. Borsa uzmanı dördüncü çeyrekteki mevsimsel boğa piyasası trendlerinin bu genişlemeyi destekleyeceğini öngörüyor. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Russell 2000 Endeksi Mart ayı ortalarında 2360 puanı geçerek rekor seviyesine ulaşmıştı. Ancak endeks şimdilerde rekor seviyesinin %6 aşağısında seyrediyor. Russell 2000’in Pazartesi gününü ise %0,56 düşüşle 2.220,64 puanla kapattı.

Borsa uzmanı röportajında, 2022’nin ilk yarısında borsalarda görülmesi beklenen kırılmayı destekleyecek ateş gücünün düşük sermayeli şirketler tarafından sağlanacağını belirtti.

Düşük sermayeli şirketlerin hisse senetleri genellikle sermaye kapasiteleri nedeniyle geniş çaplı ekonomik değişimlere karşı daha hassas davranıyorlar. Örnek vermek gerekirse daha küçük şirketler artan maliyetler gibi piyasa rüzgarlarından daha fazla etkilenebiliyor. Bu şirketlerin güçlü performans göstermesi de ekonomilerin iyiye gittiğini işaret ediyor.

Yatırım danışmanlığı firması New Street Advisors’ın Kurucusu Delano Saporu düşük sermayeli şirketlere portföyünde çok sınırlı yer verdiğini ancak çeşitlendirme stratejisinin mantıklı olduğunu söyledi.

Saporu CNBC’deki röportajında, “Russell 2000 Endeksi’ne ve büyüme potansiyeli olan küçük sermayeli hisse senetlerine bakıldığında yatırımcılar için bu hisselere yatırım yapmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Küçük sermayeli büyüme odaklı hisseler bu yılın büyük bir bölümünde borsaların geneline göre düşük performans gösterdi. Russell 2000 Büyüme Fonu 2021’in başından bu yana yalnızca %2 oranında yükseldi. Russell 2000 Endeksi ise bu süreçte %12 oranında tırmandı.

Ayı piyasalarının başlangıcı tahmin edilemiyor

 

Borsalarda yükselişleri bilançolar belirleyecek

 

Kur baskısına rağmen endekste toparlanma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mg12 Ekim 2021 14:00

    Gel gel ky gel, boşver BİST 30’u, batık şirketlere gel, yeni halka açılan, tavan yapacak olankara gel keriz ky gel