E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalardaki geri çekilme alım fırsatı mı?---

Küresel borsalardaki geri çekilme alım fırsatı mı?

Küresel borsalardaki geri çekilme alım fırsatı mı?
17 Mayıs 2021 - 16:28 borsagundem.com

ABD borsalarında geçtiğimiz hafta izlenen geri çekilme yatırımcıların tercihlerini sorgulamasına neden oldu. Ancak Baş Stratejist Victoria Fernandez’e göre ‘felaket habercisi’ işaretler borsalara ilişkin olumsuz bir tabloyu göstermiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında geçtiğimiz hafta sert hareketlilik dikkat çekti. S&P 500 Endeksi Cuma günü kayıplarının bir kısmını toparlamasına rağmen %1’in üzerinde düşüşle haftayı kapattı. Beklentilerin üzerindeki Nisan ayı enflasyon rakamları Wall Street’te endişelerin odağındaydı. Yatırımcılar yükselen fiyatlar, borçlanma maliyetleri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklenenden önce kolay para politikasından vazgeçeceği endişeleriyle hareket etti.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı firması Crossmark Global Investments’ın Baş Borsa Stratejisti Victoria Fernandez satışların daha derinlemesine düşüşleri öngörüp öngörmediğini belirlemek için “felaket habercisi” mesajları yakından incelediğini belirtiyor.

Fernandez konuyla ilgili açıklamalarında, “İnsanlar her zaman gelecekte ne olacağına dair bir sinyal arayışındadır ve tahvil piyasası gerçekten de bunu sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Ancak hisse senetleri satış dalgası sırasında Fernandez, yatırım notlu ve yüksek getirili tahvil artışlarında herhangi bir uyarı işareti görülmediğini söylüyor.

Borsa uzmanı,Son 10 gün içinde (ABD Hazine Bakanı) Janet Yellen'ın daha yüksek faiz oranları hakkında konuşacağını gösteren çok fazla hareket görmüyoruz. Beklentilerin altında istihdam verilerine sahibiz, enflasyon tahminlerin üzerinde geldi ve hisse senetlerindeki volatilitede hissediliyor, sabit getiri piyasasındaki genişleme kontrol altına alındı” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre 2 yıllık ve 10 yıllık ABD Hazinesi getirileri Cuma günü sadece 148 baz puan genişledi. Söz konusu getirileri hafta içerisindeki düşük seviyelerinden 140 baz puan yükseldi.

Fernandez, “Tüm bunlar kredi piyasasının şu anda endişeli olmadığını gösteriyor. Yüksek volatilite ve dengeli tahvil piyasasıyla şu anda oldukça iyi bir noktada bulunuyoruz. Bu genellikle hisse senetleri piyasalarının geleceğine ilişkin iyimser haberlerdir” dedi.

Borsa uzmanı ABD borsasındaki geri çekilmenin yatırımcılar tarafından istenilen hisselerin alınabilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Fernandez yatırım önerilerine ilişkin mesajlarında, “5G, veri altyapısı, internet işletmelerin alanlarını seviyoruz. Bu nedenle bizim için Nvidia, Adobe gibi şirketler uygun olacaktır. Aslına bakılırsa kredi kartı şirketleri hoşumuza gidiyor. Mastercard ve Visa hisselerini izliyoruz” dedi.

Nvidia, Adobe, Mastercard ve Visa geçtiğimiz hafta boyunca düşüş gösterdi ve yıl boyunca geniş çaplı hisse senetleri piyasalarında düşük performans gösterdi.

Merkez bankaları risk alıyor

 

New York Fed imalat endeksi düştü

 

Merkezi dijital para, finansal sistemi bozar mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)