E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüresel borsalardaki çöküş aynı İspanyol Gribi gibi---

Küresel borsalardaki çöküş aynı İspanyol Gribi gibi

Küresel borsalardaki çöküş aynı İspanyol Gribi gibi
20 Mart 2020 - 10:45 borsagundem.com

Piyasalar adeta İspanyol Gribi'nin neden olduğu krizi tekrar yaşıyor. Fakat uzmanların ifadelerine göre piyasalar en kötüsünü atlatmış olabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugünkü borsalar bir asır öncesindeki İspanyol gribinin neden olduğu krize çok benziyor ve sermaye piyasası şirketi Great Hill Capital'ın başkanı Thomas Hayes'in yorumlarına göre piyasalar dibe yaklaşıyor olabilir.

1917 yılında İspanyol Gribi sadece ortaya çıkmıştı, hastalığın en fazla kayıp verdirdiği dönem is 1918’in Ekim ayı olmuştu. Fakat küresel borsalar en büyük zararı 1917 yılında yaşarken hastalığın en çok kayıp verdirdiği dönemde Dow Jones Endeksi iyileşmeye başlamıştı.

Hayes’in ifadelerine göre “İspanyol Krizi için en kötü dönem olan 1917 Aralık ayında piyasalar %33'lük bir düşüş yaşanmıştı. Günümüzdeki en büyük farksa çok daha iyi bir sağlık sistemine sahip olmamız ve en sınırlı sonuçlarla atlatacak olmamız.”

Piyasalar çoktan en dip noktasına ulaştığımı düşünen Hayes şok atlatıldıktan sonra piyasalarda iyileşme oldukça hızlı olacağını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist20 Mart 2020 15:07

    Bana daha çok 1929 Büyük Buhranı hatırlatıyor. Çünkü arka planı analiz edecek olursak yeni bir dünya yaratmak istiyorlar 100 yılda bir dünyayı resetlemek istiyorlar.