E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda yüzde 10’luk düşüş beklentisi---

Küresel borsalarda yüzde 10’luk düşüş beklentisi

Küresel borsalarda yüzde 10’luk düşüş beklentisi
03 Şubat 2021 - 13:32 borsagundem.com

Spekülatif yatırım krizinin etkilerinin azalmasına rağmen küresel borsalar yeniden bir düşüş trendine girebilir. Ancak bu düşüş toparlanmanın erken safhalarında olan ekonomi nedeniyle önemli fırsatları da getirebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar Şubat ayının başlamasıyla birlikte Reddit yatırımcılarının oluşturduğu spekülatif ortamdan kurtulmaya başladı. Ancak yatırım danışmanlığı şirketi Canaccord Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer CNBC’ye verdiği röportajda küresel borsalarda önemli bir geri çekilme öngördüğünü açıkladı. Dwyer’a göre ABD borsalarında %5 ila %10 arasında bir geri çekilme yaklaşıyor.

Baş stratejist, “Bir süredir bir düzeltme arayışındaydık. Şu anda yavaş bir noktadayız” sözlerini kullanarak geri çekilmenin Kasım ayındaki reflasyon ticaretinin piyasa şartlarına göre zirve yapmasıyla başladığının altını çizdi.

Dwyer borsalar hakkında yaptığı yorumlarda, “Eylül ayıda görülen baygınlık ve Ekim’in sonundaki hızlanma agresif hale gelmenin ve ekonomik iyileşmeye yatırım yapmanın zamanıydı. Aralık ayının sonunda ve Ocak ayında herkes bunu takip etmeye başladı” ifadelerine yer verdi.

Ancak baş stratejist yine de ayı piyasası görüşlerini paylaşmıyor. Dwyer, “Burada insanların yapabilecekleri hatalardan bir tanesi de bir düzeltme beklentisi nedeniyle aşırı olumsuz hale gelmektir” dedi.

Ekonomik toparlanma ticareti geliyor

Dwyer, ekonomik geri dönüş için uygulanması beklenen mali ve parasal politikaları ve düşük faiz ortamının yararlarını konuşmasının içerisinde sıralıyor.

Baş stratejist, “İnsanların çok fazla düşünmediği şeylerden birisi faiz oranları harcamalarının yeniden finansman haline gelmesi. Mortgage ödemesi yapan hane halkları ya da kurumsal borçlarını ödeyen şirketler için faiz oranlarına gidecek harcamalar yeni finansman haline geliyor. Bu büyük bir maliyet tasarrufudur” açıklamasında bulundu.

Borsalarda beklenilen düşüşün gerçekleşmesi anlarında Dwyer piyasalardaki aşırı likiditeyle ve küresel toparlanmayla senkronize olan hisse gruplarından fayda sağlamayı hedefliyor. Baş stratejistin en çok tercih ettiği yatırım alanları gelişmekte olan piyasalar, düşük sermayeli şirketler, döngüsel hisseler ve ekonomik açıdan hassasiyeti olan emtia ürünleri.

Dwyer, “Ekonomik açıdan zayıf olan bölümlere yönelmek istemelisiniz. Ekonomik toparlanmanın erken safhalarındayız” dedi.

Zayıf veriler borsalarda satış baskısına neden olabilir

 

Borsalarda Bitcoin ve Ethereum miktarı azaldı

 

Yatırımcıların önündeki iki engel

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI03 Şubat 2021 14:40

    nerede ise yunanistan ve fransa ile savaşacak duruma an kalmış herkesin gözü borsada endeksinde .ALLAH akıl ve fikir versin millete.

  • Mustafa sayar04 Şubat 2021 14:46

    Tebrikler.....

  • EKRİST03 Şubat 2021 14:10

    Bizim borsa taş gibi nazar değmesin.Durmak yok yola devam hedef 2000 şubat sonu.bizim küçük yatırımcı bizlere yeter.