E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda rotasyon sürecek---

Küresel borsalarda rotasyon sürecek

Küresel borsalarda rotasyon sürecek
04 Aralık 2020 - 12:58 borsagundem.com

Kasım ayındaki güçlü ralli sırasında borsalara yeni giren yatırımcıların büyük oranda riskli yatırımları tercih ettiği görülüyor. Bu durum borsalardaki rotasyonun ileriki süreçte devam etmesini sağlayabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa yatırım fonlarının kasım ayı ticaretindeki performansı riskli yatırımların kazanç getirdiği bir dönemden geçildiğini gösterdi.

Marketwatch’un haberine göre borsa araştırmaları şirketi Refinitiv Lipper verilerinde yatırımcıların kasım ayı boyunca borsa yatırım fonlarına 91,6 milyar dolar yeni likidite sağladığı görülüyor. Hisse senetleri borsa yatırım fonları ise 81,2 milyar dolarla bu yatırımların büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Bunu 14,5 milyar dolarla tahvil yatırım fonları takip etti.

Yatırımların yoğunlaşmasındaki asıl hikayeye bakılması içinse yatırımların alt sınıflarını izlemek gerekiyor. Refinitiv Lipper verilerine göre borsaya giren yeni likiditenin neredeyse tamamı S&P 500 Endeksi’ne girmiş. Bunu düşük sermayeli çekirdek fonlar takip ediyor.

Düşük sermayeli şirketler Kasım 2016’daki ABD başkanlık seçimlerinden bu yana en başarılı performanslarını gösterdi ve borsaların güçlü büyüme hisselerinden bu yöne doğru bir geçiş yaşandı.

Refinitiv Lipper’ın Araştırma Hizmetleri Başkanı Tom Roseen yeni yatırım ortamıyla ilgili yorumlarında, “Yatırımcılar verim arıyorlar ve risk almaya hazırlar” ifadelerine yer verdi.

Yeni yatırımların en çok girdiği beşinci alan olan yüksek verimli fonlar ve bu fonları takip eden değerli metaller emtia fonları ABD Hazinesi fonlarından kaçışı da işaret ediyor.

Roseen konuyla alakalı, “Bir ay hiçbir şeyi kanıtlamaz fakat yatırımcı duyarlılığında bir değişiklik söz konusu” ifadelerine yer verdi. Bu değişiklik borsa uzmanına göre finans sektörü hisselerine ve diğer ekonomiye duyarlı hisselerine devamlı bir rotasyonun başladığı anlamına gelebilir.

Borsalarda yılsonu rallisi güçlü gelecek

 

Yatırımcılar enflasyona karşı koruma arayışında

 

Hangi borsalar yüzde 20 yükselecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)