E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda ralli güç kazanacak---

Küresel borsalarda ralli güç kazanacak

Küresel borsalarda ralli güç kazanacak
30 Nisan 2021 - 14:41 borsagundem.com

Küresel borsalarda güçlü bilançoların hisse senetlerinin fiyatlamalarına yansımaması ve enflasyonun hızlı bir şekilde yükselmesi yatırımcıları endişelendiriyor. Ancak UBS ve Barclays analistlerine göre boğa piyasası momentum kazanarak devam edecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel hisse senetleri geçtiğimiz haftalarda bir miktar güç kazandı. Analistler güçlü bilançolardaki ve ekonomik verilerdeki durgunluğa rağmen rallinin tekrar momentum kazanacağını öngörüyor.

Barclays analistlerinin konuyla ilgili Perşembe günü paylaştığı yoruma göre, mevcut kurumsal bilanço dönemi, dev şirketlerin üçte birinden fazlasının tarihin en başarılı dönemlerinden birini geçirdiğini gösteriyor. CNBC'nin haberine göre analistler hisse başına kazançlardaki büyümenin ABD ve Avrupa'da beklentileri büyük ölçüde aştığını ve bilançoların tarihi bir yüksek seviyeye yakınlaştığını belirtiyor.

Ancak analistler yüksek beklentilerin hali hazırda satın alındığını bunun da hisse senetlerinde hafif bir düşüşe neden olduğunu belirtiyor.

ABD enflasyonundaki ani artış, merkez bankalarının benzeri görülmemiş parasal teşviklerini ölçeklendirmeye başlayacağı yönündeki endişelerin devam etmesine yol açtığından riskli varlıklara yönelik yatırımcıların çekingenliği de devam ettiriyor.

Enflasyonun yükselişi rallinin sonu değil

ABD ve Avrupa'dan gelen son enflasyon rakamlarındaki sert yükseliş yatırımcıları endişelendirse de UBS stratejistleri önümüzdeki aylarda fiyat baskılarının devam edeceğine dair işaretlerle rallinin devam edeceğini öngörüyor.

UBS stratejistleri Perşembe günü paylaştıkları notta rallinin devam etmesinin yapısal sorunlara değil enflasyondaki baz etkilerine ve kısa vadeli arz kısıtlamalarına bağlı olduğunu belirtiyor.

UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Yatırım Yöneticisi Mark Haefele, enflasyondaki ani yükselişin büyük olasılıkla geçici olacağını ve bu hareketin genel pay piyasası rallisi için uzun vadeli bir tehdit olmak yerine potansiyel bir oynaklık kaynağı olarak görülmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Haefele, "Ekonomiler hala potansiyel üretimin altında seyrediyorken, şu anda enflasyonda merkez bankaların parasal koşullarını sıkılaştırmaya zorlayacak sürekli bir artış öngöremiyorum" dedi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell da FED’in Çarşamba günkü para politikası toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında benzeri bir durumu ima etmişti. Borsagundem.com'un derlerdiği bilgilere göre, FED, enflasyondaki sıçramasının geçici olmasını bekliyor ve işgücü piyasasında hala önemli bir gevşeklik görüyor. Powell bu sebeple parasal politikaların yakın gelecekte sıkılaştırılmasının olası olmadığını söyledi.

Haefele, FED’in asına bakılırsa enflasyon rakamlarının %2 hedefini aşarak uzun süredir devam eden düşük enflasyon rakamlarını dengelemeyi hedeflediğini belirtiyor. Borsa uzmanı ayrıca karlılık marjlarının enflasyondaki kısa süreli yükselişler nedeniyle risk altında olmadığına dikkat çekiyor.

Borsa uzmanı “Birçok şirket için girdi fiyatları yükselmiş olsa da bunun bilançolar için önemli bir fren etkisi yaratmasını beklemiyoruz. Güçlü tüketici talebi ortamında bizim beklentimiz getirilerin giriş maliyetlerini dengeleyecek derecede güçleneceği yönünde” ifadelerine yer verdi.

Enflasyondaki geçici sıçramalar volatilitenin artmasına yol açacak ölçüde yatırımcılarda gerginliğe sebep olsa da UBS analistleri küresel ekonomik toparlanma genişlerken hisse senedi piyasalarının tırmanışına devam edebileceğini düşünüyor. Analistler performansları makroekonomik koşullarla uyumlu olma eğiliminde olan ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetlerinin tercih edilebileceğini belirtti.

Wall Street yatırımcıları vergi artışlarını umursamıyor

 

Morgan Stanley'den TCMB faiz beklentisi

 

Ethereum sakin ve derinden yükselmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fazla iyimser ve art niyetli01 Mayıs 2021 21:53

    Boğa rallisinin devam edeceğini düşünüp pozisyonunu buna göre seçen Mayıs'ta büyük kaybeder. Bütün major endeksler azalan hacimlerle iyice şişmiş durumda. Ayrıca enflasyon kabusu, Sell in May psikolojisi ve Hindistan'da çığrından çıkan covid haberleriyle birlikte sağlam bir düzeltme yiyecek bu apaçık belliyken böyle iyimser haberlere inanan insanları ciddi kayıplar bekliyor. Bizim yatırım şirketleri de aynı terane bist zaten zayıfken ve dolar ürkütücü sıçramalar yaparken bültenlerinde saçma sapan iyimser yönlendirmeler görüyorum. Ondan sonra aynı şirket önerdiği hisseyi deli gibi satıyor tahtada.

  • Goba hobala01 Mayıs 2021 08:10

    At yalanı... İnananı

  • Borsa30 Nisan 2021 15:48

    İstanbul borsanın hareketi önemli. Halkbankası tarihi dipte.Yönetim cezayı hem kuruma hem masum bireysel yatırımcısına kesmiş. Tahsisli ile sermayeyi artırmış. Temettü yok. Geri alım uygulanmıyor. Bireysel yatırımcı yıllardır zararda umurlarında değil. Kendi ödenekleri yeterki kesilmesin. Yoksa neden alamadık diye hesap sorarlar. Kul hakkına gelince zorla mı hisse aldırdık derler. Kendilerini spk uyarır hisse satmaya devam ederler. Hisseyi bu seviyeye getirdiler mutlular demekki açıklama yok. Velhasıl kurumlara atanan kişilerde aidiyet ve sevgi bağı, sorumluluk oluşmadıktan sonra işimiz zor. Kim müdahale edipte bu milleti koruyacak.

  • Baş Baş30 Nisan 2021 15:19

    Tepeye gelmiş hisselere dikkat edinde diğerleri giderken arkasından bakmayın,mesela Ereğli jübilesini yapıyor.