E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüresel borsalarda panik: Wall Steet %10 düşecek---

Küresel borsalarda panik: Wall Steet %10 düşecek

Küresel borsalarda panik: Wall Steet %10 düşecek
03 Şubat 2020 - 09:35 borsagundem.com

Küresel borsalardaki boğa piyasasını bıçak gibi kesen korona virüs paniği derinleşme riskiyle karşı karşıya. Wall Street'in %10'dan fazla düşmesi ihtimali söz konusu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün etkisiyle küresel borsalarda keskin bir düşüş hakim. Ayı piyasası korkularının arttığı Wall Street borsalarında düşüş daha şiddetli bir hal alabilir. Boğa piyasası ertesinde yaşanan virüs krizinin küresel piyasalardaki yüksek fiyatları keskin bir düşüşe yönelteceği görüşleri hakim.

Teknik analizin “babası” olarak tanınan, ünlü analist Ralph Acampora piyasalarla alakalı “Bana kalırsa bu (düşüş) derinleşecek, %10 belki de daha fazla oranda bir düşüş bekliyorum” ifadelerinde bulundu. Acampora, Marketwatch’a yaptığı röportajda piyasanın korona virüs korkusuyla beraber oldukça pahalı bir hal aldığı bilgisini vererek bu durumun piyasada önemli bir geri çekilmeye neden olduğuna dikkat çekiyor.

Korona virüsün bir katalizör etkisi yarattığı piyasalarda süregelen gerginliğin bir gerçeklik olduğunu söyleyen Acampora bu nedenle piyasada bir düzenleme beklediğini ifade etti. Yüzde onluk bir düşüşün birçok piyasa analistinin kriterlerine uyacağını belirten Acampora bunun olumsuz bir durum olmadığını, sermayesi olanlar için satın alma fırsatı olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atmaca03 Şubat 2020 09:52

    virüsün ilacı bulunmasına rağmen algı yaratılarak internet siteleri üzerinden satış baskısı uygulanıyor.amaç sonradan girenleri indirip alttan düşükten toplayıp yukarı vurmak