E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda ikinci dalga freni---

Küresel borsalarda ikinci dalga freni

Küresel borsalarda ikinci dalga freni
25 Haziran 2020 - 09:51 borsagundem.com

Mart ayından itibaren güçlü bir ivme yakalayan küresel borsalar ABD’de artan korona virüs vakalarının oluşturduğu endişeyle düşüşe geçti. Asya hisseleri ve ABD vadelilerinde karamsar hava hakim

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok ABD eyaletinde korona virüs vakalarının endişe verici seviyelerde artmasıyla ve ülkelerdeki risk iştahının azalmasıyla birlikte Asya hisselerinde ABD vadeli endekslerinde düşüş gözlemlendi. Dolar küresel piyasalarda yükselişini sürdürdü.

Japonya, Avustralya ve Güney Kore endekslerinde %1’in üzerinde düşüş görüldü. Çin ve Hong Kong borsaları ise tatildeydi. S&P 500 vadeli endeksi aşağı yönlü hareket ederken ABD Hazinesi tahvilleri değer kazandı. Riskli yatırımların azalmasında Florida ve Kaliforniya eyaletlerinde günlük vaka sayısındaki rekor yükseliş ve Teksas eyaletindeki salgının son durumu etkili oldu. New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerindeki yönetimler virüsün yayıldığı bölgelerden gelen ziyaretçilerin kendilerini karantinaya almalarını istedi. Avustralya’da nisan ayından bu yana vaka sayılarında en büyük artış görüldü. New York’ta ham petrol fiyatları varil başına 38 doların aşağısına doğru hareket etti.

Yeniden hızla yayılan virüsün yeniden açılan ekonomileri yavaşlatma ihtimali küresel borsalarda endişeye neden oldu ve endekslerde hızlı düşüşler gözlemlendi. Aynı zamanda ABD ile Avrupa Birliği arasındaki potansiyel ticari gerginlik borsalardaki düşüşün bir diğer önemli sebebiydi.

Geri çekilme kaçınılmazdı

Wells Fargo Varlık Yönetimi Birimi Portföy Yöneticisi Margie Patel Bloomberg’e verdiği röportajda, “Borsa gerçekten de Kovid-19 vakalarındaki büyük yükseliş beklentileri nedeniyle korkuyor. Bu durum belki de ekonomisini yeniden açılan yerler tekrar kapanmak zorunda kalacak, ekonomiyi baskılayacak ve hisse senetleri piyasalarının beklentilerini düşürecek” ifadelerini kullandı. Patel borsalardaki düşüşe ilişkin, “Martın sonundan bu yana çok iyi bir ivme yakaladık ve yıl sonunda fiyatları daha fazla ileriye taşıyabilmemiz için en azından küçük bir adım geri gitmemiz kaçınılmazdı” dedi.

ABD ile Avrupa arasında endişe yaratan ticari gerginlik

Beyaz Saray Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya’dan yapılan 3,1 milyar dolarlık ithalata yeni tarifeler koyuyor. ABD Ticaret Temsilcileri Avrupa’dan ithal edilen zeytin, bira, cin ve kamyon ithalatına yeni tarifeler uygulamak isterken, uçak, peynir ve yoğurt gibi ithal ürünlerinin de ticari sorumluluklarının arttırılmasını bekliyor. Avrupa Birliği ise bu sene ABD’li turistlere kapılarını kapatmayı tartışıyor.

Diğer bir cephede ise Uluslararası Para Fonu (IMF) iki ay öncesine göre daha derin bir resesyon ve daha yavaş bir iyileşme öngörüleri nedeniyle dünya ekonomisinde beklentilerini düşürdüğünü açıkladı.

Asya'da endeksler virüs vakalarında artışla geriledi

 

Virüs kapıyı kaç kere çalar?

 

İkinci dalga ihtimali endeksleri baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Efeee25 Haziran 2020 10:43

    BU YENİ SAYFANIZI BEĞENMEDİM CEPTEN GİRMESİ VE KULLANIMI ZOR ÇOKTAN BERİ KULLANMIYORUM ESKI SAYFA DAHA BİLGİLIYDİ

  • ekonomist/stratejist25 Haziran 2020 10:20

    2. dalga fiyatlanmaya başladı artık son 2 aylık bahar havası bitti. Çin, ABD, Avrupa, Kore, Brezilya v.b vaka artışları hortladi. DSÖ gelecek hafta vaka totalde 10 milyon olacak demesiyle bırakınız düşmeyi daha da arttığını onayladı. Aslında normalleşme virüsü azdırdı.