E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda FED rallisi tuzak mı?---

Küresel borsalarda FED rallisi tuzak mı?

Küresel borsalarda FED rallisi tuzak mı?
28 Temmuz 2022 - 11:28 borsagundem.com

FED’in para politikası toplantısı sonuçları küresel piyasalarda memnuniyetle karşılandı. Ancak Morgan Stanley Baş Stratejisti Mike Wilson yatırımcıların erken davrandığını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı sonrası sıçradı. Ancak Morgan Stanley bu yükselişin uzun vadeli olmayacağını öngörerek yatırımcıları uyardı.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti ve Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson Wall Street yatırımcılarının heyecanının piyasa gerçeklerini yansıtmadığına inandığını söyledi. Zira Wilson’a göre yatırımcıları borsalara yönelten faiz artışlarının beklenenden erken yavaşlayacağı düşüncesi çok erken ve sorunlu.

Wilson açıklamasında, “FED faiz artırmayı durduğunda piyasalar her zaman resesyon başlayana kadar ralli yapar. Ancak bu sefer FED’in faiz artışını sonlandırma hamlesi ile resesyon arasında çok bir zaman aralığı olmayacak. Sonuç olarak bu bir tuzak haline gelecek” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları FED’in 75 baz puan faiz artışı açıklamasının ardından geçtiğimiz gün güçlü bir şekilde yükseldi. S&P 500 Endeksi %2,62’lik yükselişle 4.023 puanda kapandı. Borsa uzmanına göre yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını oldukça iyimser karşıladı.

Ancak Morgan Stanley baş stratejistine göre yatırımcıların asıl ilgilenmesi gereken en önemli iki konu ABD ekonomisindeki yavaşlamanın şirket bilançoları üzerindeki etkisi ve FED’in faiz oranlarını aşırı sıkılaştırma riski.

Wilson, “Büyüme sinyalleri tutarlı olarak negatif göründüğü düşünüldüğünde piyasalar tahmin edeceğinizden daha güçlü kaldı. Tahvil piyasası bile FED’in muhtemelen çok ileri gideceği ve bizi resesyona sürükleyeceği gerçeğini kabullenmeye başlıyor" ifadelerine yer verdi.

Sona yaklaşılıyor

S&P 500 Endeksinin yıl sonunda 3.900 puanda olacağını öngören Wilson, Wall Street'teki en düşük hedef fiyat tahminlerinden birine sahip. Bu seviye endeksin yıl sonunda Çarşamba günkü kapanışına göre %3 düşeceği ve Ocak ayındaki en yüksek kapanışına göre yılı %19'luk bir düşüşle bitireceği geliyor.

Borsa uzmanı ayrıca endeksin yıl sonu hedefine ulaşmadan önce piyasanın bir sert düşüşle daha başa çıkmak zorunda kalacağı öngörüsünü de taşıyor. Wilson’ın projeksiyonuna göre S&P 500 Endeksi yıl içerisinde en son geçen ay ulaştığı 52 haftanın en düşük seviyesi olan 3.636 puanın altına gerileyecek.

Wilson, “Sona yaklaşıyoruz. Ayı piyasası bir süredir devam ediyor. Ancak sorun şu ki henüz bu piyasa bitmedi ve son bir hamleye ihtiyacımız var. Haziran ayı dibinin bu son hamle olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Wilson, S&P 500'ün 2022’de gerçekleşebilecek bir resesyon senaryosunda 3.000 puana kadar düşebileceğine inanıyor.

Morgan Stanley baş stratejisti, “Her türlü yatırımlarınızda aşağı yönlü risklere karşı yukarı yönde ne olduğunun çerçevesini belirlemek her zaman gerçekten önemlidir. Masada kalan sınırlı miktarda değeri alabilmek için burada çok fazla risk alıyorsunuz. Ve bana göre bu yatırım yapmak değil" ifadelerine yer verdi.

Wilson kendisini borsalarda muhafazakar bir şekilde konumlandırıldığını düşünüyor ve hisse senetlerine para yatırmak için acele etmediğini belirtiyor:

“Müşterilerimize aldıkları risk için iyi bir ödül oranı vermeye çalışıyoruz. Şu anda risk-ödül oranının yaklaşık 10 ila negatif 1 arasında olduğunu söyleyebilirim. Bu hiç iyi değil.”

Fed kararını açıkladı! Bundan sonra ne olacak?

 

Fed sonrası risk iştahı güç kazandı

 

Fed piyasaları canlandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)