E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda Çin rallisi sekizinci gününde---

Küresel borsalarda Çin rallisi sekizinci gününde

Küresel borsalarda Çin rallisi sekizinci gününde
09 Temmuz 2020 - 09:49 borsagundem.com

Çin borsalarındaki güçlü yükseliş Asya endekslerini destekliyor. ABD’de ise geçtiğimiz gün rekora koşan endeksler vadeli piyasalarda hızını kesti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya borsaları perşembe günü Çin hisselerinin sekiz gündür devam eden rallisiyle ve politika desteklerine olan güvenle yükseldi. Yatırımcılar Washington ile Pekin arasında artan gerilimi umursamadı. Dolar küresel piyasalarda düz bir seyir izliyor.

Şangay Kompozit Endeksi’ndeki rallinin 8. gününde diğer endekslerden pozitif ayrıldı. Hong Kong, Sidney ve Seul endeksleri de yükselişe katıldı. Japonya hisseleri Tokyo’da rekor seviyede günlük kovid-19 vaka sayısı açıklanmasının ardından çok daha sınırlı bir yükseliş gösterdi.

ABD’de Apple ve Amazon gibi dev şirketlerin Nasdaq Kompozit Endeksi’ni rekora taşıdığı seans gününün ardından vadeli endeksler Perşembe gününü sınırlı bir düşüşle geçiriyor. Altının onsu 1800 doların üzerine çıktı. Offshore yuan dolar başına 7 değerinin üzerine çıkarak mart ayı ortalarından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Hazinesi tahvilleri düze bir seyir izledi.

Çin borsalarında hafta boyunca gelen %9’luk yükseliş hükümetin destek sinyalleriyle ve perakende satışların arttığını işaret eden verilerle birlikte güçlendi. Virüs cephesindeyse ABD’li yatırımcılar salgına ilişkin haberleri değerlendirmeyi sürdürdü. ABD’de vaka sayısı 3 milyona ulaşırken bu rakam küresel vaka sayısının 4’te birinden fazlasını ifade ediyor. Arizona ve Florida eyaletleri yedi günlük ortalamanın altında da olsa vaka sayılarında artış bildirmeye devam etti.

ABD merkezli servet danışmanlığı şirketi Spotlight Asset Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Shana Sissel Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Merkez bankalarının küresel ekonomiye teşvik sağlama niyeti devam ettiği sürece temel verilerden aynı doğrultuda gitmese de borsalar yükselmeye devam edecektir. Aksi takdirde normal şartlar altında kazanç verileri ve hisse fiyatları endeksleri harekete geçirir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)