E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda Çin endeksi pozitif ayrıldı---

Küresel borsalarda Çin endeksi pozitif ayrıldı

Küresel borsalarda Çin endeksi pozitif ayrıldı
07 Temmuz 2020 - 09:51 borsagundem.com

Haftaya güçlü bir yükselişle başlayan dünya borsalarında ikinci gün Asya borsalarında aşağı yönlü hareket gözlenirken Çin borsaları fark yarattı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pazartesi günkü güçlü başlangıcın ardından küresel borsalarda bugün duraksama söz konusu. Çin borsalarında ise bu genel gidişatın aksine yükseliş devam ediyor. Dolarsa küresel piyasalardaki kayıplarını telafi etmeyi başardı.

Çin’in en önemli endekslerinden Şangay Kompozit Endeksi altıncı gün üst üste yükseliyor. Endeks bu ayı %13’ün üzerinde kazançla geçiriyor. Buna karşın Japonya ve Güney Kore borsalarında düşüş gözlemlenirken Avustralya ve Hong Kong endekslerinde dalgalı seyir hüküm sürdü. ABD borsalarında beş gündür üst üste gelen yükselişin ardından ve S&P 500 vadeli endeksinde aşağı doğru hareket izleniyor. Dolar küresel piyasalarda haziran ayının ilk yarısındaki en düşük seviyesine yakın seyrini sürdürürken ABD Hazinesi tahvillerinde kayda değer bir değişim gözlemlenmedi. Petrolün varil fiyatı 41 doların altına inerken altın fiyatlarındaki değişim sınırlıydı.

Yatırımcılar ABD'nin bazı bölgelerinde artan korona virüs vakalarının doğurduğu endişeyi umursamadan çoğunlukla iyimser bir ruh hali içinde hafta başladı. Pazartesi günü Çin borsalarında gerçekleşen yükseliş küresel hisselerin haziran ayı başındaki seviyesine tırmanmasına yardımcı oldu. Yatırımcılar hükümetlerin görülmemiş piyasa destekleri ve büyük şirketlerin kazanç sezonuna hazırlanmasıyla güçlenen ekonomik iyileşmeye güvenmeyi tercih etti.

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Essex Investment Management’ın CEO’su Nancy Prial, “Yatırımcılar ABD’de ekonominin ne kadar kötü durumda olursa olsun Mart ve Nisan aylarındaki gibi görünmeyeceğini fark ettiler. Borsa, oldukça geniş yelpazedeki şirketlerde beklenilenden daha iyi sonuçlar alınabileceğini hissetmeye başladı” ifadelerine yer verdi.

Küresel piyasalar ikinci dalga endişelerine rağmen yükseliyor

 

Küresel piyasalar olumlu açılışları seans içerisinde muhafaza etti

 

Borsa İstanbul'da kredili işlemlerin maliyeti arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)