E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda belirsizlik korkusu---

Küresel borsalarda belirsizlik korkusu

Küresel borsalarda belirsizlik korkusu
10 Temmuz 2020 - 09:47 borsagundem.com

Korona virüsün neden olduğu belirsizlik nedeniyle yatırımcılar kazançlarını hafta sonunun risklerinden arındırmaya çalışıyor. Çin borsasının sekiz günlük rallisinin bitmesiyle Asya borsalarında düşüş hakim

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya hisseleri cuma günü düşüş göstererek haftalık kazançlarının bir kısmını geri bıraktı. Sekiz günlük rallinin ardından Çin borsaları nefeslendi. Korona virüs vakalarındaki artış küresel ekonomik iyileşmeye zarar vereceği endişeleri yeniden su yüzüne çıktı. ABD Hazinesi tahvilleri gece yarısı sert bir yükseliş gösterdi.

Şangay Kompozit Endeksi’nde sekiz günlük rallisinin ardından Çinli otoritelerin hükümet destekli fonların satışlarında yavaşlamaya gitmesi endeksin yaklaşık %1 düşmesine sebep oldu. Japonya hisseleri, Hong Kong ve Güney Kore hisseleriyle beraber düştü. ABD’de S&P 500’ün %0,6 düştüğü seans gününün ardından vadeli endeks aşağı yönü gösterdi. Buna karşın teknoloji odaklı Nasdaq yeni bir rekor daha elde etti. ABD Hazinesi 30 yıllık tahvillerinin gelirleri güçlü talep nedeniyle yükseldi. Dolar küresel piyasalarda yukarı yönlü hareket etti. Petrolün varil fiyatı 40 doların aşağısında işlem gördü. Altın fiyatlarında ciddi bir değişim gözlemlenmedi.

Avustralya merkezli finans şirketi AxiCorp’un Küresel Borsalar Baş Stratejisti Stephen Innes, “İyimserlik yerini hafta sonunun risklerinden arındırılmaya bıraktı. Ekonomik toparlanma cephesinde belirsizlik büyüdükçe bu volatilite çok yüksek seviyelerde olmasa bile yatırımcıların kazançlarını garanti almak istemesine neden oluyor” dedi.

ABD’nin Florida ve Kaliforniya eyaletlerinde rekor ölüm oranları ülkede gündemi tekrar korona virüsün yayılmasına çevirdi. Hong Kong hükümeti yerel vakalardaki ani artış nedeniyle okulların acilen kapatıldığını açıkladı. İyimser yatırımcılarsa mali ve parasal desteğin ve perşembe günü beklenenden daha iyi gelen işsizlik rakamlarının krizin etkilerini sınırlamasını bekliyor. Buna karşın ABD işgücü piyasasının halen güvenilmez olduğunu düşünenler de yok değil.

Kaliforniya merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Pacific Investment Management’ın Çoklu Varlıklar Portföy Yöneticisi Erin Browne Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Virüsle savaşmaya devam ederken gelecek yıl ya da daha uzun bir süre, aralıklı periyotlarla kapanmalar göreceğiz. Ancak bu yılın başlarında gördüğümüz gibi ABD ekonomisinin tamamen kapanmasını beklemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Dünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları

 

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

 

Yurtdışı piyasalarda zayıflık sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)