E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar bahar aylarında nefes alacak---

Küresel borsalar bahar aylarında nefes alacak

Küresel borsalar bahar aylarında nefes alacak
22 Mart 2021 - 13:56 borsagundem.com

Tahvil krizi nedeniyle uzun zamandır dalgalı bir seyir geçiren küresel borsalar ABD tahvil faizlerinin geri çekilmesiyle kısa vadede yükselişe geçebilir. Ancak borsalarda enflasyon endişesi bitmiş değil

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalardaki vahşi dalgalanmalara bir süre ara verebilir. Borsalara ilişkin tahminleriyle ünlenen yatırım uzmanı Jim Bianco hisse senetlerinin bu baharda bir artış elde etmesini bekliyor. Bianco 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin geçici olarak geri çekileceğini öngörüyor.

Borsa araştırmaları şirketi Bianco Research’ün Başkanı Jim Bianco CNBC’ye verdiği röportajında, “Yakın vadeli tahminimiz, aşırı satış gerçekleştiği ve muhtemelen bir ralliye hazır olunacağı yönünde. Bir diğer deyişle düşen tahvil oranlarına sahip olacağız” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı tahvil oranlarındaki düşüşten son bir ay içinde yükselen kurlarla birlikte sarsılan teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi de dahil olmak üzere tüm endekslerin fayda sağlayacağını öngörüyor. Özellikle Nasdaq endeksi tahvil faizlerine karşı daha savunmasız konumda. Zira teknoloji hisseleri ABD Hazinesi tahvilleri gibi uzun vadeli bir varlık olarak kabul ediliyor.

Bianco tahvil fiyatlarında öngördüğü gerileme için yaptığı açıklamasında, “Borsa kesinlikle bir rahatlama oluşmuş gibi davranacaktır” ifadelerine yer verdi.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimleri geçtiğimiz haftayı %1,70 seviyesinde kapattı ve yıl başından bu yana yaklaşık %89 yükseliş gösterdi.

Bianco konuyla ilgili açıklamasında, tahvil verimleri için “Belki de %1,50’lere kadar indiğini dahi görebiliriz. Ancak ben uzun vadede yüksek verimleri için bir soluklanmadan başka bir şey olacağını düşünmüyorum” sözlerini kullandı.

Enflasyonu 2021 yılında borsaların en büyük endişesi olarak sıralayan Bianco, rekor miktarda federal korona virüs yardımıyla birlikte güçlü bir ekonomik toparlanma nedeniyle yılın ikinci yarısında ekonominin ısınacağını öngörüyor.

Borsa uzmanı, “1.400 dolarlık çekler şu anda banka hesaplarına yatmaya başladı. Başkan Biden 100 milyon çekin Pazartesi günü postalanacağını açıkladı. Tahvil verimlerindeki yükselişler ve düşüşler tüm yıl boyunca gerçekleşecek. Önümüzdeki 12 ay içerisinde yüzde 2,50’lere çıkabiliriz. Bu şu anki orandan 75 baz puan daha yüksek” yorumlarında bulundu. Bianco yükselen enflasyondan kaçışın neredeyse imkansız olduğunun altını çizdi.

Küresel hisselerin rekor ayı

 

Deutsche’den petrol beklentisi

 

Borsa İstanbul'da düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Mart 2021 22:37

    Daha önceleri aracı kurumlar millet verdi gazı hisse senetlerini sardılar.kendile bu durmun olacağını biliyorlar idi.kendileri çıktı yeni yetmelere bastılar hisseleri.hayırlı olsun.bu fırtına en az 5 gün devam eder en az tüm hisse senetleri % 50-60 değer kayıp edecektir.yarından itibaren sazanlar hisse senetlerine ucuzları diye atlayacaklardır.

  • Devam Et22 Mart 2021 14:39

    Tabi canım başlayın gazlamaya cumaya kadar rahat yok.