E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsa rotasyonu risk arayışına dönüştü---

Küresel borsa rotasyonu risk arayışına dönüştü

Küresel borsa rotasyonu risk arayışına dönüştü
19 Şubat 2021 - 13:20 borsagundem.com

Küresel borsalarda değer hisselerinin rotasyonu fiyat gözetmeksizin risk arayışına dönüştü. MSCI dünya değer ve büyüme ölçütleri bu yıl %4 yükseliş gösterdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyüme hisselerinden değer hisselerine yönelen büyük küresel borsa rotasyonu, bu yıl duraklama gösterdi. Yatırımcılar şimdi hem büyüme hisselerinde hem de değer hisselerinde en riskli yatırımlara yöneliyor.

MSCI Dünya Değer Endeksi bu yıl büyüme endeksiyle benzer bir büyüme göstererek %4 yükseldi. Endeks 2020’nin sonunda görülen patlamayla, ABD başkanlık seçimlerinin ardından başlayan süreçte %6’lık oranla büyüme hisselerinden üstün performans gösterdi. Societe Generale’nin verilerinin analizine göre, yatırımcılar 2021’de en yüksek volatiliteyi gösteren değer hisselerine yönelmeye devam ederken, en riskli büyüme isimlerini de destekledi.

Bloomberg'in haberine göre Andrew Lapthorne’un da aralarında bulunduğu stratejistler, Perşembe günü yazdıkları notta, “bu yıl şimdiye kadar olan talep pahalı ve heyecan verici teknoloji hisselerine olduğu kadar ekonomik duraklama nedeniyle darbe alan ucuzlamış hisselere de yönelerek risk arayışına girdi” dedi. 

Açıklamanın devamında, “bu nedenle düşük volatilite gösteren hisselerden bir rotasyon olduğu sonucuna varılabilecekken, zorluk içinde olan yalnızca piyasaların pahalı, gösterişli ve yüksek kaliteli segmenti oldu” dendi.

SocGen’e göre en pahalı ve en yüksek volatiliteyi gösteren küresel hisseler bu yılın başından bu yana %12 artış gösterdi ve en ucuz ve yüksek volatiliteli isimler %11 yükseldi. En pahalı ve defansif hisseler en düşük performansı sergileyenler arasında yer aldı. Getiri beklentileri de rakiplerine oranla hasar gördü.

Geçtiğimiz yıl, ABD başkanlık seçimlerinin yarattığı teşvik beklentileri ve aşılama kampanyalarının başlaması, teknoloji gibi defansif sektörlerden değer hisselerine doğru küresel bir rotasyonu tetikledi. Pandemi nedeniyle duraklayan ekonomiden darbe alan değer hisselerine yönelik talepte yoğunluk devam ediyor olsa da, veriler yatırımcıların borsalarda barbell adı verilen bir stratejiyi izleyerek en istikrarlı büyüme hisselerinden de vazgeçmediğini gösteriyor.

Yapılan analiz, reflasyon cephesindeki iyi haberlerin şimdiden piyasalarda fiyatlanmış olduğunu düşünen ve riskli varlıklarda köpük riskinden endişe duymaya devam edenler için yeni bir işaret olarak görülecek.

SocGen stratejistleri, “son birkaç ayın hikayesi değer ve büyüme arasındaki zıtlığa değil, riskli hisselerdeki ralliye odaklandı” dedi.

Musk: Bitcoin nakit paradan daha iyi

 

Borsadan para kazandıracak 3 strateji

 

Borsa çöküşü neden yatırım fırsatı yaratıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)