E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKüresel bazda tepki yükselişi kısa sürebilir---

Küresel bazda tepki yükselişi kısa sürebilir

Küresel bazda tepki yükselişi kısa sürebilir
07 Ocak 2019 - 09:24 borsagundem.com

Fed Başkanı’nın Trump kendisini görevden almak istese de gitmeyeceğine dair yaptığı açıklama FED’in bağımsızlığına yönelik endişeleri pozitif etkileyip global bazda tepki yükselişine sebep oldu

BIST 100… Küresel Piyasalar ile Toparlandı… Global piyasalardaki yükseliş ile endeks günü 88.831 (%1,64) seviyesinden kapattı. Son 5 yıllık ortalamasından tepki yükselişi yapan endeks içinde en çok dikkat çeken bankacılık hisselerinin ortalamada %5,00 yükselişi ve TAVHL’nin %-2,01’lik düşüşü dikkat çekti. Fed Başkanı’nın Trump kendisini görevden almak istese de gitmeyeceğine dair yaptığı açıklama FED’in bağımsızlığına yönelik endişeleri pozitif etkileyip global bazda tepki yükselişine sebep oldu. Bu tepki yükselişinin kısa süreli devam edeceğiniz düşünmekteyiz. Sabah itibariyle Asya piyasaları ve Amerikan vadelileri karışık seyir izlemekte.

USDTRY… TL Varlıklarda Tepki Alımı Görülmekte...  Geçen hafta Asya piyasalarında görülen volatilite USDTRY paritesini etkilemiş ve 5.75 seviyelerini test etmişti. Dalgalanma sonrası 5,3400 seviyelerine kadar gerileyen USDTRY paritesi kaybettiği değeri son 2 günde toparlamış oldu. Cuma günü açıklanan Enflasyon verisinin de TL varlıklarda toparlamaya yardım etmesi düşünülse de, global resesyon endişeleri ve yurtiçi Suriye bazlı jeopolitik riskler ve yaklaşan seçim takvimini belirsizlik açısında risk faktörleri arasında görmekteyiz.

EURTRY… TL’deki Değer Kazancı 6.000 Seviyesini Test Ediyor... Türk Lirasında volatilitenin Asya Piyasaları kaynaklı olan yükselişte artıştan sonra azalması ile 6.1000 seviyelerine çekilerek eski seviyelerine dönmüştür.

EURUSD… Orta Vadeli Yatay Seyir Devam Etmekte... Son 3 aydır yaklaşık 1.1200-1.1500 seviyelerinde seyreden parite de 1.14 seviyelerine tepki yükselişi görülmektedir. Bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi perakende satışları ve Almanya fabrika siparişleri parite bazında takip ediliyor olacak.

XAUUSD… Cuma Günü Yaşanan Değer Kaybı Sonrası Toparladı… Dolar endeksindeki düşüş trendi ve küresel risk iştahındaki azalma altını desteklemeye devam ederek 1290 USD seviyelerinde seyretmesine neden olmaktadır. Global büyüme endişeleri ile beraber kriz beklentisi güvenli limana talebi arttırmaktadır. Bununla beraber yaşanan Çin-Tayvan gerilimini ve Trump’ın iç ve dış politika söylemleri altını pozitif yönde desteklemektedir.

GLDGR… Altındaki ve Yurtiçi Dolardaki Güçlü Yükselişle Pozitif Seyretti… TL’de ve ons altında görülen güçlü yükseliş eşliğinde gram altında primli seyir devam ediyor.

BRENT… Üretim Rakamları ile Toparlanma Devam Etmekte… Global üretim rakamlarının düşürülmek istenmesi ve ekonomik takvimden gelen son datalar ile Brent petrolde tepki yükselişi devam etmekte ve Jeopolitik risklerin artması ile yüksek volatilitede seyretmekte ancak global büyüme bazlı endişler Brent’i baskılamaya devam ediyor.

S&P 500… Aşağı Yönlü Riskler Yüksek… Apple’ın açıklamaları sonrası global hisse piyasalarındaki aşağı yönlü düşüş sonrası FED Başkanı’nın açıklamaları endekste toparlanmaya sebep oldu. Piyasa güveni FED’in bağımsızlığına karşı artmasına rağmen Trump’ın hükümetin kapalı kalabileceği hatta olağanüstü hal bile ilan edebileceğine yönelik  hafta sonu yaptığı açıklamalar siyasi istikrar açısından belirsizlik olarak görülmektedir.
 
Alan Yatırım Araştırma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)