E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurdaki yükselişin de etkisiyle kâr satışları görüldü---

Kurdaki yükselişin de etkisiyle kâr satışları görüldü

Kurdaki yükselişin de etkisiyle kâr satışları görüldü
24 Şubat 2021 - 09:05 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende yurtdışı borsalarda negatif bir hava hâkim iken, endeksin buna paralel hafif satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

BIST 100: Endekste hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. 1520 seviyesi altında alım için aceleci olunmamalı, 1500 ilk planda destek olarak takip edilebilir, 1540 ise ikincil direnç konumunda…

TL Bonolar: Gösterge tahvilde %14-%15 bileşik faiz bandı geçerli, 10 yıllık tahvilde ise %13 bileşik civarı denge arayışı sürüyor…

USD/TL: Dolar kuru 7,00 seviyesi üzerinde kalma eğiliminde, kısa vadeli olarak 7,09 ve 7,15 takip edilecek direnç seviyeleri olarak belirtilebilir…

EUR/USD: Fed açıklamaları sonrasında kısmi toparlanma var, 1,2130-1,2180 bandının kısa vadeli olarak geçerli olması beklenebilir…

Günün Öne Çıkanları:

Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklarda her vadede 200 baz puan artışa gitti…
ABD'de yeni konut satışları verisi açıklanacak…
SAHOL ve CCOLA 4Ç finansallarını açıklayacak…
Fed Başkanı Powell Kongre'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşacak…

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 294 düzeyinde, global tarafta artan volatilitenin TL varlıklar üzerinde de etkili olması muhtemel.

Endekste 1520 seviyesi altında kalınması halinde alım için aceleci olunmamalı, dip oluşumu beklenmeli.

BIST 100 Endeksi kurdaki yükselişin de etkisiyle kâr satışları ile karşılaşırken, önemli destek seviyelerinin altına geriledi. Bu sabah yurtdışı borsalarda negatif bir hava hâkim iken, endeksin de buna paralel hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1520 ve 1540 direnç haline gelirken, 1500 destek seviyesi olarak takip edilebilir. 1520'nin altında görünüm zayıf olduğundan ve 1500 desteğine doğru geri çekilme devam edebileceğinden, yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

Zorunlu karşılıklarda gidilen artışın etkisi takip edilecek. TL tahvil faizlerinde fonlama faizi ve enflasyon görünümü etkili.

Eurobond piyasasında CDS risk primindeki sınırlı yükseliş kar satışlarına neden olabilir, kısa vadeli tahviller tercih edilmeli.

GBP/USD sert yükselişini sürdürürken, kısmen EUR/USD üzerinde de etkili olmakta. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde kısmi kar satışları var. Dolar kurunda 7,00 ve euro kurunda da 8,50 destek seviyeleri üzerinde kalma eğilimi belirgin.

Son günlerde yaşanan sert yükseliş sonrasında petrolde kar satışları var, Brent petrol 63 dolar varil civarında. Altın fiyatlarında yükseliş devam edebilir, 1800 üzerinde 1820 direnci geçerli, gram TL bazında ise 415 ve 420 kısa vadeli dirençler.

BIST 100 Endeksi'nde kısa vadeli görünüm 1520 altında zayıf. 10 yıllık tahvil faizinde %12,90 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Pamel ve Kervan Gıda sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 24/02/2021

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)