E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurdaki yükseliş, hisse piyasalarına çok da negatif yansımıyor ---

Kurdaki yükseliş, hisse piyasalarına çok da negatif yansımıyor

Kurdaki yükseliş, hisse piyasalarına çok da negatif yansımıyor
28 Ekim 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında 1,140 desteği üzerinde tutundu ve tepki alımlarıyla ve 1,153 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 22 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 67 hisse değer kazandı, 29 hisse ise değer kaybetti. Bugüne başlarken yurtdışı vadeli piyasalardan negatif sinyaller alıyoruz.

Küresel çapta artan vaka sayıları daha önceki beklentilerin aksine çeşitli bölgelerde ekonomileri yeniden kapanma noktasına getirdi.

Özellikle Avrupa’da salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı %40’ı aşarken, Fransa, İtalya, İngiltere gibi ülkelerde kısıtlamalar artırıldı. Fransa bir ay sürecek bir sokağa çıkma yasağı uygularken,
İngiltere’de de haftalık kısıtlamalar gündeme geldi.

Bu gelişmelerle beraber Avrupa piyasalarında baskı daha belirgin hissediliyor. Öte yandan 3 Kasım’da seçimlere hazırlanan ABD’de de artan vaka sayıları ve mali teşvik paketi belirsizliği ekonomik endişeleri artırırken, “evde kal” ekonomisine uygun sektörlerin performans açısından öne çıktığını gözlemliyoruz. Dün S&P ve Dow Jones negatif tarafta kapanırken, Microsoft’un güçlü finansalları ve artan vakalarla yeniden teknoloji hisselerine talebin artmasıyla Nasdaq pozitif tarafta kapandı. Bu hafta FANG şirketlerinin bilançoları bekleniyor. Özetle, yurtdışı piyasalarda tedirginlik ve belirsizlik yeniden fiyatlanmaya başlarken, sektörel rotasyon dikkat çekiyor.

İçeride ise kurdaki yükseliş, hisse piyasalarına çok da negatif yansımıyor.

3.çeyrek bilanço döneminde BIST100 içinde ağırlığı yüksek olan şirketlerin iyi bir bilanço dönemi geçirdiğini görüyoruz, bu durum endeksteki olası geri çekilmeyi sınırlayabilir. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 1.5 gün kapalı olacak olan yerel varlıklarda bundan dolayı risk azaltma eğilimi izlenebilir. Bugün TCMB’nin yayınlayacağı yılın son enflasyon raporu ve sonrasındaki açıklamalar takip edilecektir.

BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,140-1,130 destek bölgesini önemli görüyoruz, bu bölgenin üzerinde tepki alımları bekliyoruz. Ancak 1,170 aşılmadıkça dalgalanma sürebilir. Bu yüzden kısa vadede bu bandın takip edilmesini öneriyor, 1,130 seviyesini ise zarar-kes seviyesi olarak önemsiyoruz.

Piyasada negatif açılış bekleniyor

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı Ocak-Eylül dönem kar zararları

1 doların altında fiyatı olan hisseler

Kar payı sınırı yıl sonuna uzatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)