E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurban Bayramı'nda Borsa İstanbul açık mı?---

Kurban Bayramı'nda Borsa İstanbul açık mı?

Kurban Bayramı'nda Borsa İstanbul açık mı?
04 Temmuz 2022 - 12:01 borsagundem.com

Kurban Bayramı'nda Borsa İstanbul'un açık olup olmayacağı merak ediliyor. 8 Temmuz günü arefeyle başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz Salı sona erecek. Bu tarihte birçok kurum kapalı oluyor. Peki bayramda Borsa İstanbul açık mı?

BORSAGUNDEM.COM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta kabine toplantısından sonra yaptığı konuşmadı, Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacağını açıkladı. Peki 9 günlük tatil Borsa İstanbul için de geçerli mi? Borsa İstanbul (BİST) 2022 yılı resmi tatil takvimi şu şekilde; 8 Temmuz 2022 Cuma (Arefe) yarım gün seans yapılacak. Resmi bayram tatili olduğu için 11 Temmuz Pazartesi, 12 Temmuz Salı günleri seans yapılmayacak.. Yatırımcılar işlemlerini 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe gerçekleştirebilecek. 15 Temmuz Cuma resmi tatil olduğu için seans yapılmayacak. Tatil idari izin olarak kararlaştırıldığı için şirketler kendilerine göre bir takvim belirleyebilecek. 
Aynı şekilde bankalar da BİST'in kapalı olduğu tarihlerde kapalı olacak. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Kurban Bayramı tatili ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler çarşamba ve perşembe günleri idari izin sayılacak" dedi.

Bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı’nın son iki günü pazartesi ve salı gününe denk geliyor. Resmi Tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de cuma gününe denk geliyor. Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği kamu çalışanları 13-14 Temmuz’da idari izinli sayılacak. Buna göre 9 günlük bayram tatili memurlar, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçılarını kapsıyor.

Borsa İstanbul'da gong Kocaer Çelik için çaldı

 

Borsa İstanbul günü yüzde 1,81 oranında düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul için ‘kısa vade’ uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)