E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKur volatilitesi azalırsa endekste yeni zirveler bekleniyor---

Kur volatilitesi azalırsa endekste yeni zirveler bekleniyor

Kur volatilitesi azalırsa endekste yeni zirveler bekleniyor
26 Kasım 2020 - 08:48 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin kurdaki geri çekilmenin etkisiyle kısmi alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste kısmi alıcılı bir açılış görmeyi bekliyoruz, 1310 destek seviyesi üzerinde 1340 ve 1355 seviyeleri direnç konumunda. ABD piyasaları kapalı olacağından yabancı yatırımcı katılımı sınırlı kalacaktır…

TL Bonolar: Kur volatilitesinin sınırlı da olsa azalması ile beraber 2 yıllık tahvilde %14 ve 10 yıllık tahvilde de %12 bileşik faiz seviyesi civarında denge arayışı devam edecektir…

USD/TL: Dolar kurunda 8,00 seviyesi altında seyir devam ederken,
7,80 seviyesi de alt tarafta destek konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yataya yakın bir seyir izlemekte…

EUR/USD: Paritenin 1,1910 seviyesi üzerine yerleşmesi ile beraber yükselişin kademeli olarak 1,20 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir. Dolar endeksi 92 seviyesinin altında…

ABD piyasalarının Şükran Günü dolayısıyla kapalı olması itibariyle global tarafta volatilite sınırlı kalacaktır. İçeride ise TL varlıklarda özellikle endeks tarafında yükseliş eğiliminin devam edeceğini düşünüyoruz, kur volatilitesi daha da azaldığı takdirde endekste yeni zirveler test edilebilir.

BIST 100 Endeksi 1340 direncinde kâr satışları ile karşılaştı ve günü 1325 direncinde tamamladı. Bu sabah Asya borsaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli endeks kontratları ise hafif olumlu.

Endeksin ise kurdaki geri çekilmenin etkisiyle kısmi alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Bugün ABD borsaları tam gün, yarın ise yarım gün kapalı olacağından küresel işlem hacimleri görece düşük kalacaktır. Endekste 1310 destek konumunda iken, 1340’ın üzeri 1355 direncine yönelim için takip edilebilir. 1295 desteğinin üzerinde görünüm olumlu iken, mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %0,88 düzeyinde yataya yakın bir seyir izlerken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 391 seviyesinde. Eurobond piyasasında 2031 vadeli yeni ihraç ile oluşan hava sonrasında daha dengeli bir seyir beklenebilir. TL tahvillerde ise yabancı yatırımcı ilgisi ile beraber düşüşün devam etmesi kur volatilitesinde azalmanın sürmesine bağlı.

Dolar endeksi 92 seviyesi altına sarkarken, endeksin büyük bileşeni EUR/USD paritesi 1,20 düzeyini hedeflemekte. GBP/USD paritesinde 1,3480 benzer şekilde kısa vadeli hedef konumunda. USD/JPY paritesinde ise 104-105 bandı korunmakta. İçeride dolar kurunda 7,80 destek seviyesi üzerinde 8,00 seviyesi direnç olarak takip edilecektir. Euro kurunda da 9,50 civarı denge arayışı var, 9,65 yukarıda direnç konumunda.

Petrol son ayların zirvesinde, Brent 49 dolar varil seviyesine yakın. Altın fiyatlarında ise toparlanma oldukça zayıf, 1800 dolar ons üzerinde kalma çabası var. 1820 seviyesi ilk planda ara direnç konumunda. Gram TL bazında ise 457-465 bandı izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1295 üzerinde güçlü. Gösterge tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Sabancı, hisse satacak Teknosa mali yapısını güçlendirecek

Dolar güne sakin başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)