E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKur ve etf’ler Merkez pas mı geçecek dedirtiyor---

Kur ve etf’ler Merkez pas mı geçecek dedirtiyor

Kur ve etf’ler Merkez pas mı geçecek dedirtiyor
21 Ekim 2021 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital tarafından hazırlanan günlük bültende küresele piyasalar inceleniyor

Merkezin faiz kararı gününe geldik. Yerli anketlerde ortalama faiz indirim beklenti 50 puan, yabancı anketlerde ise ortalama 100 puan Beklentilerin odağında Çekirdek enflasyonun mevcut durumu yatıyor. Mevcut politika faizi %18 iken , B endeks %18,63 iken C endeks %16,98 seviyesinde.

Dolar TL’deki beklenmedik hızlı geri çekilme ise ; TCMB acaba manşet enflasyona ya da B endekse bakarak, bu ay pas mı geçecek sorunu da akıllara bırakmadı değil. Kurdaki geri çekilmeyi ; gelişmekte olan ülkeler komple değerleniyor, dolar endeksi düşüyor tarzı yaklaşımlara ise onlarla beraber hareket etmiyorduk ki ne oldu da bir anda benzer hareket ettik soru da akıllardan geçmiyor değil. Msci Turkey Etf’lerine de uzun bir aradan sonra para girişi de oldu Ve bu ay ki beklenti ilginç bir hale büründü.

Geçen ay ki Çekirdek enflasyona bakılacağına ve 100 baz puna indirim olmasını bekliyoruz. Ama kur ve etf’ler pas mı geçecek dedirtmiyor da değil.

S&P 500 ve Dow, yatırımcıların ABD şirketlerinin üçüncü çeyrek kazançlarını beklenenden daha iyi görmesiyle dün yükselişle kapandı. ABD şirketleri geri bildirimlerinde tedarik zinciri sorunlarından ve daha yüksek maliyetlerden bahsederken, yatırımcıların rahatlığı “maliyetleri müşterilere yansıtarak kar
marjlarını koruyabiliyor “ düşünce ve stratetijisinden kaynaklanıyor. Beklentiler oldukça düşük tutuldu veriler de şu ana kadar beklenenden daha iyi gelince bu da hisse senetleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor!

Yatırımcıların bu realitesine karşın ; Bej Kitap'ta ise ; yüksek ham madde ve nakliye maliyetlerinden kaynaklı olarak "ciddi şekilde yüksek fiyatlar"ın işletmeler üzerinde yük yarattığı "Kısa vadeli ekonomik aktivite için görünümler genel olarak pozitif, ancak bölgeler artan belirsizliğin dikkat çektiği “ ifadelerine de yer veriliyordu.

Bugünün gündemine baktığımızda ise; ABD'de de işsizlik başvuruları, 2.el konut satışları veri olarak takip edeceklerimiz olurken, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ve NATO Savunma Bakanlarının iki günlük toplantıları da bugün başlıyor.  

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)