E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKur korumalı TL mevduat sistemine yatırılan paranın miktarı açıklandı---

Kur korumalı TL mevduat sistemine yatırılan paranın miktarı açıklandı

Kur korumalı TL mevduat sistemine yatırılan paranın miktarı açıklandı
23 Aralık 2021 - 23:25 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, canlı yayında kur korumalı TL mevduatı sistemine yatırılan para miktarını açıkladı. Bakan Nebati, "Geçiş sabah itibarıyla 10 milyar liraydı, öğleden sonra bu katlanarak gitti." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in konuğu olduğu canlı yayında kur korumalı vadeli TL mevduat sistemine yatırılan para miktarını açıkladı. Döviz alan bireylerle satan bireyler arasında büyük uçurum oluştuğunu belirten Bakan Nebati, "Sabahki tutar 10 milyar TL'ydi, öğleden sonra bu tutar katlanarak gidiyor. Kur korumalı mevduata geçiş sabah 10 milyar TL'ydi." dedi.

"TÜRKİYE ALTINI SEVİYOR"

Yastık altı altınların ekonomiye dahil edilmesi halinde Türkiye'nin dövize ihtiyacının kalmayacağını ifade eden Bakan Nebati, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"4 Ocak'taki ilk paketimiz bu alınan tedbirlerle ilgili değişimleri gerçekleştirecek yasal düzenlemeleri Meclis'imizden talep edeceğiz. Türkiye altını seviyor. Bu altının yastık altında kalmasının ekonomiye de kendisine de katkısı yok. 5 bin ton Altın tahmin ediliyor. 5 bin tonun karşılığı 280 milyar dolar. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse Türkiye'de dövize ihtiyacımız kalmayacak. Bu kadar güçlü bir şey söylüyorum.

"ALTININI EKONOMİYE SOK"

İster faiz yöntemiyle, ister katılım yöntemiyle, istersen İslami veya alternatif her türlü yöntemle gel, altınını ekonomiye sok, hem ülke kazansın hem sen kazan.

Her ay toplantıları muntazaman yapılmış, piyasanın işlerini aktif takip eden bir anlayışımız var. Bu anlayışımız birkaç yıl içerisinde karşılığını aldıktan sonra çok hızlı şekilde cari açığın azaldığı, dövizin gevşediği, refahın arttığı bir dönemi gösterecek bir şey var."

MÜSİAD'dan iş dünyasına indirim çağrısı

 

Ekonomide düzelme ne zaman başlayacak? Bakan Nebati tarih verdi, net konuştu

 

Dolar ve euroda günlük düşüş yüzde 10'u aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogrusu24 Aralık 2021 14:08

    Verdiğiniz hangi verilere güvenelim.  Bu zamana kadarki tüm verileri çarpıtmışsınız ,oynamışsınız. yazık   

  • Para para para24 Aralık 2021 08:23

    Millette ne para var mış be..

  • Afiyet olsun24 Aralık 2021 07:38

    Şimdi ayşe teyze fatma bacı zarar ederse farkını biz ödeyeceğiz biz diyorum çünkü para hepimizin kar ederse ayşe teyze ile fatma bacı bizimle paylaşıyormu? Yok paylaşmıyor peki ben neden ödüyorum birilerinin parasını siz zaten parası olana dediniz ki gidin faize yatırın sözde faize karşı ama faiz öneren bir taraf hemde korumalı faiz bak bak buluşlara bak,basdan neden yapmadınız mesela bunca zam yapanlar dolar arttı diye yaptı ama zamlar baki kaldı dolar düştüğü halde,size bir tavsiye dereyi görmeden paçayı sıvamayın bizim millet faiz sevmez çünkü hatamdır hani hatırlatayım dedim.

  • azmi24 Aralık 2021 12:00

    Zamlar baki kalır, ötv devlete kalır , garantili yol ,köprü, havaalanı, vb ye mevduata garanti eklendi. Vur abalıya. 

  • Cego24 Aralık 2021 06:53

    Size inanıp tuvalete bile gitmem. Size maaşa bağladığınız Ahmet özbir gibiler inanır

  • Bireysel emeklilik 24 Aralık 2021 02:29

    Alınan tedbirler BES birikimine ait kazançları sildi bir fon değişim talebi kaç gün sürer her gün birikimim eriyor ve benim elimden hiçbirşey gelmiyor 4 ocakta umarım BES teki bu duruma yasal bir çözüm gelir

  • Borsaya mağduru24 Aralık 2021 02:18

    Borsaya gelin dediniz altın bozdum hisse aldım uzun vade bekleyin dediniz bekledim sonuç hep hüsran kamu hisseleri yıllarca zarar ettirdi ben sattım yükseldi yaşayan bilir

  • Katmer24 Aralık 2021 07:15

    Şansın yok alırlar paranı zamanında 3.5 çular vardı bedava tırasçılar vs vs sonra gördün ne oldu

  • analist24 Aralık 2021 00:16

    inandırıcı degil

  • hop24 Aralık 2021 00:08

    sanana benim yastik altindan ekonomiyi benmi bozdumm...bu kadar sacma birsey olabilirmi....rezerveleri nereye harcadiiz

  • Kaçan Grup23 Aralık 2021 23:38

    rüya görüyorsun delikanlı