E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKur Korumalı Mevduat uygulaması uzatıldı---

Kur Korumalı Mevduat uygulaması uzatıldı

Kur Korumalı Mevduat uygulaması uzatıldı
09 Kasım 2022 - 10:43 borsagundem.com

Aralık sonunda bitecek olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının süresi, 31 Aralık 2023’e kadar uzatıldı.

KYK borçlarının faizlerinin silinmesinden Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının süresini uzatan düzenlemeleri kapsayan torba kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, 31 Aralık 2022’de sona erecek olan KKM uygulaması 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldı.

Buna göre, 2022 sonuna kadar yabancı paraların ve altın hesabı bakiyelerin TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi ve dönüşüm fiyatı üzerinden TL’ye çevrilmesi gereken son tarih 31 Aralık 2023 olacak.

Türk lirasına çeviren mükelleflerin, bu kapsamda açılacak mevduata tahakkuk ettirilecek faiz ve kar payları ile diğer kazançlarının istisna kapsamında tutulacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanına, istisnayı, 31 Aralık 2023 tarihine kadar her bir geçici vergi veya yıllık hesap dönemleri sonu itibarıyla, kurumların bilançolarında yer alan yabancı paralar için ayrı ayrı veya birlikte uygulatma konusunda yetki veriliyor.

KKM’de bir ilk yaşandı

 

KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)