E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKur korumalı mevduat hesabı nasıl hesaplanır?---

Kur korumalı mevduat hesabı nasıl hesaplanır?

Kur korumalı mevduat hesabı nasıl hesaplanır?
12 Nisan 2022 - 11:40 borsagundem.com

Bu hesap türü, yabancı para cinsinden varlıkları veya gelirleri olan ve bu varlıkları amortismandan korumak isteyen kişiler için faydalıdır.

Döviz korumalı mevduat hesabı; bir dövizin değer kaybetmesine karşı koruma sağlayan bir hesaptır. Bu hesap türü, yabancı para cinsinden varlıkları veya gelirleri olan ve bu varlıkları amortismandan korumak isteyen kişiler için faydalıdır. Bu yüzden kur korumalı mevduat hesabı nasıl hesaplanır konusu, bu hesabı açmak isteyenler tarafından merak edilebilir.

Korumalı mevduat hesabı nasıl açılır?

İlk başlarda bankalar tarafından bir tereddüt yaşanmış olsa da bazı bankaların mobil uygulamalarını kullanarak da, kur korumalı mevduat hesabı açabilirsiniz.

· Mobil uygulama üzerinden internet bankacılığına girdiğinizde; sizi korumalı mevduat hesabı reklamı karşılıyor.

· Kur korumalı hesap açılışları çoğunlukla saat 10.00 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilirken; bu saatler mobil uygulama üzerinden açılacak hesaplar için de geçerlidir.

· 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık vadelere göre hesap açılabilir.

Kur korumalı mevduat hesabını; yalnızca yurt içi yerleşikler açabilir.

Ana paranın tamamen korunması ne kadar sürer?

Kur korumalı mevduat hesabı açılışı yapıp yatırım yapan kişilerin merak ettiği konuların başında, yatırılan miktarın ne kadar süre korumada kalacağıdır. Kur korumalı hesaplar çoğunlukla 3 ay, 6 ay ve 12 aylık sürelere göre sabit tutulur.

İsteyen hesap sahipleri ayrıca, mevduatı belirli bir süre için yenileme ya da vade tarihinden önce paranın geri çekme seçeneğine de sahiptir. Ancak para geri çekildiğinde, faiz tamamen ortadan kalkar.

Kur korumalı mevduat hesabına en az ne kadar yatırılır?

Döviz korumalı mevduat hesabı, döviz dalgalanmalarına karşı koruma sağlayan bir tasarruf hesabı türüdür. Bu durum; hesap sahibinin, yabancı para biriminin değerinde nasıl bir değişiklik olmuş olabileceğine bakılmadan, yerel para biriminde aynı değeri alacağını gösterir.

Yatırım miktarları bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.

Hesaba yatırılacak tutar nasıl hesaplanır?

Para birimi korumalı mevduat hesabı; yatırılan paralarınızı para biriminin değerindeki herhangi bir düşüşten korumayı vaat eden bir banka hesabıdır. Kur korumalı mevduat hesaplama için; mevcut döviz kurunu ve yatırdığınız para miktarını bilmeniz önemlidir. Sonrasında ise bu döviz kurunu, yatırmak istediğiniz para miktarıyla çarpmanız gerekir.

Bundan sonraki işlem ise, hesabı açtığınız banka; ana paranızın en az yerli para biriminizde belirtilen tutarda olacağını garanti eder. Böylece tüketicilerin döviz cinsinden para yatırımlarını ve garantili bir döviz kuru almaları sağlanır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR13 Nisan 2022 15:08

    "GARANTİ DEVLET BABA" YA YATIR TL'Nİ BAK KEYFİNE!.. Ne kadar kâr gelirmiş hiç dert etmem çünkü arkamda TÜRK DEVLETİ var, ne DERT ne TASA, sadece KÂR elde et, yan gel YAT!.. "Kriz Olsun Ülke Karışsın Diyen Hainler KUDURSUN!"

  • Şk13 Nisan 2022 10:34

    Bu sisten vatandaşın uyanması veya yastık altı döviz ve altın enflasyon karşısında iyice eriyen veya sıfırlanana kadar sürer. Dış ticaret açığı bunun zamanını belirler. Dolar artmıyor ama herşey yüzde yüzün üzerinde artıyor.

  • Yatırımcı 12 Nisan 2022 22:07

    Vicdansızlık bıktırdı artık.Yatırım yapanların parasını, borsada enflasyona karşı kim koruyacak.Temettü vermeyen hisse geri alımı yapmayanlara söylenecek söz yok mu? Tasarruf sahiplerinin parasını aylarca hisseye hapsedip, zenginlere garantör olmak ekonomiyi yönetmek mi oluyor? Muhalefete bir koyun bile teslim edilemez diyenler 11 USD lik hissenin geldiği durumu açıklayabilirmi? Bu tuhaf durumun açıklamasının dava baskısı olduğuna inanmadım. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz diyerek yatırım yapanları çok üzdüler. Bunun yönetenlerin isteği ve tercihi olduğunu, düşünüyorum. Enflasyona karşı yıprandım.İnsanlarımızın zararına göz yumanlara umarım fırsat verilmez. Yöneticilerin ne eleştiriler nede mağduriyetler umurunda. Rızkı paylaşmayanın her iki cihanda da savunacak bir açıklaması olamaz. Verginin %20 den %25 e çıkması neden satış baskısı olsun. Satış yapan kurumlar sistemi iyi çözmüş. SPK umarım bugünü izlemiştir. Söz bitmiş. Boş boş yazıyorum bende. Duygularımı belirtmek istedim.

  • baturayersin12 Nisan 2022 21:05

    faso fiso terk dertleri vatandaşın cebindeki parayı olmak %200 eflasyon bu ülkede %12 elinize geçer