E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKur hareketleri ve hacimsizlik endekste satışları derinleştirdi---

Kur hareketleri ve hacimsizlik endekste satışları derinleştirdi

Kur hareketleri ve hacimsizlik endekste satışları derinleştirdi
29 Haziran 2021 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 5.283 artarak 5.414.310’a yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 431 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 58 kişi artarak 49.634’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.280.558.

S&P, Türkiye'de 2021'de %6,1, 2022'de %3,3, 2023'te %3,1, 2024'te %3,1 büyüme bekliyor .

Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen uçuşlar yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen kişilerden, Türkiye'ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek.

Elazığ'ın Maden ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

MKE'nin A.Ş. olmasını düzenleyen kanun teklifi, komisyonunda kabul edildi .

Fed Başkan Yardımcıs Richard Quarles, yüksek enflasyona neden olan tedarik zinciri dengesizlikleri ve güçlü talebin geçici olduğunu söyledi .

Richmond Fed Başkanı Barkin, ABD'nin Fed'in varlık alımlarında azaltımı değerlendirmeye başlamasına imkan verecek şekilde, enflasyon hedefi konusunda "önemli ilerleme" sağladığını söyledi

İngiltere'de bir önceki gün 22.868 Covid -19 vakasının tespit edilmesiyle "son 149 günde görülen en yüksek günlük vaka sayısı" kaydedildi. İngiltere’de Delta varyantı nedeniyle 117 can kaybı yaşandı .

Portekiz ve İspanya, Covid-19’un delta varyantı endişeleri sebebiyle İngiltere’den gelen ziyaretçilere yeni kısıtlamalar getirdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Javid, artan vaka sayısına rağmen 19 Temmuz olarak planlanan açılma tarihini ertelemek için neden görmediklerini söyledi .
Ne Olacak?

Yurtiçinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.

Almanya’da Öncü TÜFE, ABD’de Tüketici Güven Endeksi ve Ham Petrol Stokları ön planda olacak.

OPEC+ Toplantısı 1 Temmuz’da gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov 30 Haziran'da Antalya'da görüşecek .

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yeni haftaya küresel piyasalar risk iştahı yüksek başladı. Salgının seyri, normalleşme adımları ve PMI verilerinin olumlu gelmesi küresel piyasaları pozitif tutarken, Fed Başkanlarının ‘şahin ile güvercin’ arasında gidip gelmesi endişe yaratan unsur olmaya devam ediyor.

Yurtiçi piyasalar tarafına bakıldığında ise dün önemli bir veri akışı bulunmuyordu. BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak toparlanma çabası içerisinde hafif alıcılı başlangıç yaparken, açılışın ardından hızlıca negatif seyre yöneldi. Kur tarafındaki yükseklik ve endeksteki hacimsizlik ile 200 g HO’nun geçtiği 1.370 seviyesine yaklaşılması endekste satışları derinleştirdi. BİST100 endeksi hafif alıcılı başlangıç yaptığı işlem gününü %1,34 oranında düşüşle 1.373 seviyesinden tamamladı.

Dolar / TL’de ise yatay seyir hakimdi. Dün döviz piyasalarının fiyatlanacağı önemli bir veri akışı bulunmuyordu. Dolar / TL 8,69 seviyesine kadar geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kredi piyasasının aktif kalitesinin daha da güçlendirilmesi amacıyla, varlık yönetim şirketlerinin kapasitesini artıracak çeşitli adımlar atılacağını söyledi. Elvan, banka dışı mali kuruşların, pazar payı ve ürün çeşitliliği açısından çok daha etkin olmasını beklediklerini belirtti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Pazartesi günü 1.482 - 1.509 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.490 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 100.333 azalarak 344.443 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1515 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.505’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.560 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.462 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.495 ve 1.550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.472 ve 1.461 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 29/06/2021

Asya borsaları ABD'ye rağmen düşüyor

3 ilde hassas alan ilanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)