E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKupanın gerçek sahibi Adidas---

Kupanın gerçek sahibi Adidas

Kupanın gerçek sahibi Adidas
11 Temmuz 2014 - 03:41 borsagundem.com

​918 milyon Euro değere sahip Almanya ve Arjantin’in final oynayacağı Dünya Kupası’na Adidas damgası. Adidas kupa tarihinde ilk kez 2 takımla finalde

Dünya Kupası finalinde önce Almanya ardından da Arjantin’in finale kalması sponsorlar açısından da tarihte bir ilk yaşattı. Adidas rakiplerine fark atarak ilk defa finalde iki takımla mücadele etme fırsatı yakaladı. Kupada 10 takıma sponsorluk yapan Nike ise eli boş döndü. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre Adidas böylece son 20 yılda düzenlenen 6 Dünya Kupası’nda 4’üncü kez mutlu sona ulaşmış oldu. Futbol ürünleri satan 8 marka Dünya Kupası’ndaki 32 takıma 400 milyon dolar para harcadı.

Dünyada 5 milyar Euro’luk büyüklüğe ulaştığı tahmin edilen futbol ürünleri pazarında markaların rekabeti Dünya Kupası’nda zirve yaptı. Nike turnuvaya 10 takımla katılırken, Adidas 9, Puma da 8 takımla yarıştı. 5 takım da diğer spor markalarıyla mücadele etti. Bu yarışta kupayı kaldıran ise Adidas oldu. Yarı finale kalan 4 takımdan ikisi Adidas, 2’si Nike forması giyiyordu. Ancak yarı final maçlarında Hollanda ve Brezilya’nın kupadan elenmesi Adidas’ı da zafere taşıdı. Adidas, Dünya Kupası tarihine de geçerek ilk defa iki takımla finalde boy gösterecek.

BAHTSIZ NIKE

Dünya Kupa’sında 10 takıma sponsor olan Nike, yarı finalde kaybetti. Nike kupanın en güçlü takımlarına sponsorluk yapıyordu. Bu takımların başında ise Brezilya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Portekiz ve ABD geliyordu. Dünyada 25.3 milyar dolarlık ciroya sahip olan spor giyim markası Nike, dünya Kupası’nda final yüzü göremedi.


400 milyon $
Sponsorların Dünya Kupası takımlarına yaptığı harcama

8
32 takıma sponsor olan marka sayısı

5 milyar Euro
Dünya futbol ürünleri pazarının büyüklüğü

14 milyon
Adidas’ın Dünya Kupası resmi topunun satış hedefi

526 milyon Euro
Almanya’nın oyuncularının değeri

392 milyon Euro
Arjantin’in oyuncularının değeri

 

5 farklı marka kupayı kaldırdı

Yıl Takım Marka

1986 Arjntin Le Coq Sportif
1990 Batı Almanya Adidas
1994 Brezilya Umbro
1998 Fransa Adidas
2002 Brezilya Nike
2006 İtalya Puma
2010 İspanya Adidas
2014 Almanya-Arjantin Adidas



Spor pazarının hakimi 3 marka

Marka Cirosu (milyar $)

Nike 25.3
Adidas 20
Puma 4

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)