E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 0 - Fenebahçe: 1---

Beşiktaş: 0 - Fenebahçe: 1

Beşiktaş: 0 - Fenebahçe: 1
05 Şubat 2017 - 20:24 borsagundem.com

Vodafone Arena'da oynanan maçta Beşiktaş'ı 1-0 yenen Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktı...

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaştı. Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Vodafone Arena'da oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 72. dakikada Robin van Persie kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselirken Beşiktaş, Vodafone Arena'da ilk mağlubiyetini aldı ve kupaya veda etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Cenk Tosun'un santra vuruşuyla başlıyor.
6. dakika Robin Van Persie'nin sağ kanada attığı pasla topla buluşan Jeremain Lens süratle ilerledikten sonra ceza alanı sağ çaprazına geliyor. O noktada Jeremain Lens pasını arka tarafa doğru çıkartıyor ancak Josef De Souza topu kontrol ederken rakibi Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.
14. dakika Gökhan Gönül'ün sağ kanattan taç atışıyla topu Ricardo Quaresma'ya doğru atıyor ancak Quaresma topu yakalayamıyor ve Fenerbahçe kale atışıyla oyuna tekrar başlıyor.
18. dakika Sağ kanatta köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşan Gökhan Gönül, Moussa Sow'dan sıyrıldıktan sonra ortasını yapıyor fakat ön direkte savunma topu kornere atıyor.
22. dakika Ricardo Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci Volkan Demirel altıpasa gelen topu yumrukluyor ve hakem Ali Palabıyık bu pozisyonda topa yükselen Marcelo Guedes'in Volkan Demirel'e faul yaptığını belirtiyor.
27. dakika Cenk Tosun'la atağa kalkan Beşiktaş'ta topu önüne alan Anderson Talisca sol ayağıyla ceza sahası dışından vuruyor ama Simon Kjaer'den seken top kornere gidiyor.
30. dakika Jeremain Lens'in Ryan Babel'in ayağındaki topa müdahalesinde top Gökhan Gönül'ün önünde kalıyor. Gökhan Gönül kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan sol ayağıyla çok sert vuruyor fakat top Volkan Demirel'in kucağında kalıyor.
35. dakika Sağ kanatta topa sahip olan Ricardo Quaresma'nın ortasında gerilerden gelip topa hamle yapan Anderson Talisca kafayı vuruyor fakat top direğin yanından oyun alanını terkediyor.
41. dakika Robin Van Persie'nin yaptığı faulde Hollandalı rakibine sinirlenen Dusko Tosic rakibine yaptığı hareket sonrasında hakem Ali Palabıyık Dusko Tosic'e kırmızı kartını gösteriyor. Yaşanan olaylardan sonra Robin Van Persie de sarı kartla cezalandırılıyor.
45+4. dakika Hakem Ali Palabıyık ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarıda gol yok.
46. dakika Ali Palabıyık'ın düdüğüyle ikinci yarı başlıyor. İkinci yarıya başlayan taraf konuk ekip Fenerbahçe.
49. dakika Jeremain Lens'in ara pasında savunmadan sekip havalanan topta Moussa Sow röveşatayı vuruyor fakat top yan direkten geri geliyor.
54. dakika Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen topu savunmasına yardıma gelen Robin Van Persie uzaklaştırıyor.
62. dakika Savunmayı çizgi halinde yakalayan Fenerbahçe takımında sağ kanatta müsait pozisyonda topla buluşan Jeremain Lens son çizgiye kadar inip ortaya çeviriyor fakat kaleci Fabricio Agosto çok kritik bir müdahaleyle topa sahip oluyor ve mutlak bir golü önlüyor.
72. dakika GOOOOLLL!!! Fenerbahçe Robin Van Persie ile 1-0 öne geçiyor. Ani gelişen Fenerbahçe atağında topu rakip yarı alana taşıyan Alper Potuk sağ kanattan atağa destek veren Jeremain Lens'in önüne bırakıyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jeremain Lens yerden ortasını arka direğe doğru yapıyor. O noktaya hareketlenen Robin Van Persie ayağının içiyle topu boş kaleye gönderiyor.
77. dakika Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan Özyakup'un taç çizgisine yakın bir noktadan ortasını savunmada Martin Skrtel kafayla karşılıyor.
84. dakika Gelişen Beşiktaş atağında Adriano Correia uzak mesafeden sağ ayağıyla kaleyi yokluyor fakat kaleci Volkan Demirel hata yapmıyor.
90. dakika Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Marcelo Guedes, ceza yayı içinden vuruyor fakat top savunmada Martin Skrtel'den dönüyor.
90+5. dakika Hakem Ali Palabıyık maçın son düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıkıyor. Beşiktaş ise kupaya veda ediyor.

İŞTE İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk
Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, Şener, Josef, Mehmet Topal, Lens, Alper, Sow, Van Persie

TRİBÜNLER DOLDU

Beşiktaş- Fenerbahçe maçı öncesi tribünler kapalı gişe doldurdu. Siyah beyazlı takımın 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi "Taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Ziraat Türkiye Kupasında takımlarını destekleyen taraftarlarımız bilet satışının satışa çıkmasından itibaren büyük ilgi gösterdiler. Taraftarlarımız her zaman kulüplerinin yanında olmuştur. Fenerbahçe derbysinde muhteşem bir kalabalık oldu. Çok mutluyuz" dedi.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ TAM KADRO

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Fenerbahçe maçı öncesi 2. Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu ile birlikte tam kadro şeref tribünü locasında hazır bulundular. 2. Başkan Ahmet Nur Çebi sarı lacivertli kulübün başkanı ve yöneticilerini karşılaşmaya beklediklerini fakat gelmemelerine üzüldüklerini belirtti. Çebi "Beşiktaş Vodafone Arena Stadına gelen tüm takımın yöneticileri misafirimizdir. Hiç bir zaman sıkıntı olmaz. Keşke gelselerdi. Biz futbolu dostluk ve faır playy olduğu için seviyoruz" dedi.

F.BAHÇE TARAFTARINA ÖZEL GÜVENLİK

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Spor Şube ekipleri Fenerbahçe taraftarlarını her hangi bir olaya karşı korurken Beşiktaş taraftarları ile bir araya gelmemeleri konusunda titiz davrandılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)