E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKulüplere kötü haber! Resmileşti---

Kulüplere kötü haber! Resmileşti

Kulüplere kötü haber! Resmileşti
21 Mart 2015 - 07:46 borsagundem.com

FIFA'nın "Transfer yasağını getirecek" talimatı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmen yürürlüğe sokuldu

Oyuncuların statüsü ve transferleri hakkında bir dizi değişikliklere giden FIFA, kulüp - oyuncu ödemeleri konusunda 30+10 günlük bir gecikmede kulüplere 2 transfer dönemine kadar transfer yasağı getiren radikal bir karara imza atmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu gelişmeleri doğrulayarak FIFA tarafından verilen kararın en kısa sürede yürürlüğe gireceğini duyurmuştu! Beklenen haber bugün TFF'den geldi ve TFF yeni kararı yürürlüğe soktu.

Buna göre kulüpler (kulüplere veya oyunculara) günü geçmiş en ufak bir ödemesini bile 40 gün geciktirmesi halinde, oyuncuların ulusal federasyona (yerli oyuncuların) veya FIFA'ya (yabancı oyuncuların) müracaatlarında 2 transfer dönemine varan ağır bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilecekler.

İŞTE YENİ TALİMATLAR:
(1) Kulüpler imzaladıkları profesyonel futbolcu sözleGmeleri ve transfer sözleşmelerinde belirtilen Gartlar uyarınca, futbolcularına ve diğer kulüplere karGı olan mali yükümlülüklerine uymakla yükümlüdür.
(2) Sözleşmeden doğan haklı bir gerekçe olmaksızın, mali yükümlülüklerinden kaynaklanan ödemelerini 30 günden daha uzun bir süre geciktiren kulüplere, bu maddenin 4. fıkrasında belirtilen yaptırımlar uygulanabilir.
(3) Bu madde kapsamında bir kulübün gecikmiG ödemesi bulunduğunun kabulü için, alacaklının (futbolcu veya kulüp) gecikmiG alacağına iliGkin, borçlu kulübe noter onaylı yazılı bir ihtar çekmesi ve finansal yükümlülüklerini yerine getirmesi için en az on günlük bir süre tanımıG olması zorunludur.
(4) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bu madde kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmeyen kulüplere aGağıda belirtilen yaptırımları uygulamaya yetkilidir:
a) ihtar,
b) kınama,
c) para cezası,
d) bir veya iki tam ve birbirini takip eden transfer ve tescil dönemi boyunca ulusal veyauluslararası her hangi bir yeni futbolcu transfer ve tescil yasağı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)