E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKültür turlarına ilgi 10 yılda 10 kat arttı---

Kültür turlarına ilgi 10 yılda 10 kat arttı

Kültür turlarına ilgi 10 yılda 10 kat arttı
24 Mayıs 2014 - 06:14 borsagundem.com

Yılda 350 bin kişinin katıldığı kültür turları son yıllarda adeta altın çağını yaşıyor. En büyük ilgiyi Karadeniz bölgesi görüyor

Yılda 350 bin kişinin kültür turlarına katıldığı Türkiye’de, sektör son 10 yılda 10 kata yakın büyüdü. Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre özellikle Karadeniz Bölgesi’nin payı yüzde 35’e yükselirken ikinci sırada Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer aldı. Karadeniz’in kültür turlarında en büyük paya sahip olmasının nedenleri arasında Gürcistan’a vizesiz girişe olanak verilmesinin olduğunu ifade eden Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, yaklaşık 55 bin kişiyi kültür turuna çıkardıklarını söyledi. 

300 OTOBÜS 100 UÇAK

Jolly Tur’a bu alanda gerçekleşen talebin son 10 yılda 10 kat artarak 5 binden 55 bine geldiğinin altını çizen Gökçe, “Karadeniz Bölgesi kültür turlarında önemli bir yere sahip. Karadeniz turlarında Jolly Tur olarak her yıl yüzde 100 büyüme gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de yaklaşık 50 acenta Karadeniz’e Mayıs–Ekim döneminde toplam 75 bin kişi taşıyor. 17 bin yolcu ise bizim şirketimizle seyahat ediyor. Jolly Tur olarak Karadeniz’e 6 aylık süre içinde 300 otobüs ve 100 tarifeli uçak seferi ile tatilcileri taşıyoruz. Bu artışa paralel olarak bölgede turizm yatırımlarının da talebi karşılayabilmek adına hız kazandı” dedi. 

YAYLALAR TERCİH EDİLİYOR

Rize, Hopa, Ordu, Samsun ve Trabzon’da hem merkezde hem yaylalarda yeni tesisler açıldığına vurgu yapan Gökçe, “Açılan tesisler de önemli oranda istihdamı beraberinde getiriyor. Karadeniz’in yüksek sezonu kabul edilen Mayıs–Ekim dönemi arasında yaklaşık 30 bin civarında istihdam sağlaıyor. Jolly Tur, bu bölgeye Samsun, Sivas, Erzurum ve  Trabzon havalimanı üzerinden yolcu taşıyor. Bölgeye İstanbul dışında, Ankara, Antalya ve İzmir çıkışlı uçaklı tur programları düzenleniyor. Otobüslü seyahatler ise Diyarbakır, Bursa, Antalya, Konya Ankara, Edirne, Adana, Mersin, Denizli, Gaziantep çıkışlı olarak sunuluyor. Tur seçenekleri 2 geceden 8 gece konaklamaya kadar çıkabiliyor” diye konuştu. Tüm bölgede toplam 60 otelle çalıştıklarını belirten Gökçe, yayla otellerinin çoğunda tek yetkili olduklarını vurguladı. Fiyatların 649- 1.500 TL arasında değiştiğini anlatan Gökçe, turlar arasında en fazla tercih edilenin konaklama yerinin ise yaylalar olduğunu söyledi.

DÖRT BİR YANDAN KARADENİZ'E

Jolly Tur’un 4 farklı havalimanını kullanarak Karadeniz’e yolcu taşıdıklarının altını çizen Kerem Gökçe, “Samsun, Sivas, Erzurum, Trabzon havalimanı üzerinden nüfuz ediyoruz. Bölgeye İstanbul dışında, Ankara, Antalya ve İzmir çıkışlı uçaklı tur programları düzenlenirken otobüs seyahatleri ise Diyarbakır, Bursa, Antalya, Konya Ankara, Edirne, Adana, Mersin, Denizli, Gaziantep çıkışlı” dedi.

GÜRCİSTAN TALEBİ YÜZDE 300 ARTTI

Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır geçişi anlaşmasının da Karadeniz turlarına talebi yüzde 300 arttırdığına dikkat çeken Kerem Gökçe, Karadeniz turlarına katılanların nüfus cüzdanı ve 15 TL yurtdışı çıkış harcı ile Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçtiğini, bunun da Karadeniz turlarında çeşitliliği artırdığını vurguladı. Gökçe, Tiflis ve Batum’un dahil olduğu Karadeniz programlarının yoğun ilgi gördüğünü, her yıl 10 bini aşkın tatilciye Karadeniz’le birlikte Gürcistan’ı gezme imkanı sağladıklarını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)