E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKudüs kırmızı çizgimizdir---

Kudüs kırmızı çizgimizdir

Kudüs kırmızı çizgimizdir
10 Aralık 2017 - 15:51 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'ta Kudüs'e ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin satır başları şöyle:

Bugün Sivas’ta önce işte şu muhteşem salonda AK Parti il teşkilatımızın olağan 6. Kongresini yaptık. Şimdi de 53 eserin açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de 1,5 yıl önce açılan, bugün de resmi açılışını yapacağız stadımız. Biraz sonra da Başakşehir -Sivasspor maçı var. Ya ne diyeyim. Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Başakşehir'in kurucu başkanıyım. Sivasspor da canım ciğerim. Yetişebilirsem şöyle bir izleyeceğim.

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren projesini adım adım takip ediyorum. Projede teknik sebeplerden biraz gecikmemiz var. Yakından takip ediyorum. Gecikmeye sebep olanlardan da bunun hesabını soracağım.

Yok Paralel Yapı’ymış, yok PKK’ymış, şuymuş buymuş. Gabar’da, Bestler deresinde, Cudi’de ne dedik inlerine gireceğiz. Girdik mi girdik. Şu anda güvenlik güçlerimiz en ücra köşeye kadar, onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bitene kadar kovalayacağız. Halkımın huzurunu, milletin refahını yok edemeyecekler. Biz birbirimizi niçin seviyoruz. Para için mi, makam için mi? Biz birbirimizi yaradandan ötürü seviyoruz.

"KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs üzerindeki oyunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu karar bölgede zaten örselenen barışa karşı bir kışkırtmadır.

ABD’nin Kudüs’ü başkent ilan etme kararı geçersizdir. Ey Trump sen 1980’deki BM kararını nasıl geçersiz sayıyorsun? Böyle bir yetkin var mı? Tek başına bir emlak mı alıp satıyorsun? Büyük devlet olarak senin yapman gereken barışa katkı sağlamaktır.

Ey Trump beklerdik ki bu konuda böyle bir düşüncen varsa bunu bizimle paylaş. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanıdır. Bunu bizimle paylaşman gerekirdi. Yani Trump ben yaptım oldu demesiyle olmuyor. İstediğin kadar büyükelçiliğini oraya taşı, İsrail orayı başkent olarak ilan etsin. Ne olur biliyor musun yaptıklarıyla kalır. Bu hukuk tanımaz bir adımdır. Kudüs meselesi yeni bir mesele değildir. İsrail yönetimi kötü niyetini bölgeyi işgal ettiği 1947’den beri her fırsatta gösteriyor.

Müslümanların hareme girişlerini engellemek için İsrail güvenlik güçleri yıllardır akla hayale gelmeyecek yöntemlere başvuruyor. Ey Trump, Ey Netanyahu siz bunları yapsanız da biz sizlerin düştüğü bu acze düşmeyeceğiz. Biz çünkü daha vakur, daha onurluyuz. Dünya Yahudilere kapısını kapattığı zaman benim ceddim sürülen Yahudilere kapısını açtı. Biz böyle bir milletiz. Böyle bir ecdada sahibiz. Eğer bizden buna seyirci kalmamız bekleniyorsa hiçkimse kusura bakmasın. Biz böyle bir ayıbı sırtımızda taşıyamayız. Bakın sinagoglarda orada böyle oluyor diye burada da olsun demeyiz. Biz inancımıza güveniyoruz, onun için korkmayız. Haklıyız onun için de güçlüyüz. Ama Amerika herhalde pazularına güveniyor. Onun için de güçlüyüm haklıyım diyor. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs Peygamberimizin Miraç’a çıktığı yerdir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoyrat10 Aralık 2017 21:55

    2012 yılında İsrail'in OECD'ye kabülüne izin veren ülke de Türkiye. Her yıl milyar dolarlık ticaret yapıp, israilin ekonomisine can veren ülke de Türkiye. Söylenen sözler ile yapılan icraatlar birbirini tutmuyor. Mavi Marmaradan hiç bahsetmiyorum bile. Tam bir rezillik

  • Mahallenin Delisi10 Aralık 2017 19:10

    Araplar değil mi Osmanlıya isyan edip İngilizleri destekleyen Küdüs'ü 3,5 yıl savunan Osmanlıyı satan, İngiliz Generelinin Mescidi Aksada konuşmasına alkış tutan? Yahudilerin Küdüsü satın alma taleplerini reddeden Osmanlı değil mi ? Yahudi ve Araplar aynı ırkdan değil mi? Bütün uluslararası organzasyonlarda Yunanlılar ile işbirliği yapan Araplar değil mi? İsrail ile anlaşan Araplar değil mi? Küdüs kırmızı çizgidir ancak ne araplara ne de yahudilere yar edilmemek koşulu ile!

  • hewal10 Aralık 2017 19:08

    mavi marmara ne oldi? :-*

  • Tutma gitsin10 Aralık 2017 18:29

    Reis çok kızmış, bu sefer İncirlik ve Kürecik ABD üslerini kapatacak herhalde.

  • Mahallenin Delisi10 Aralık 2017 17:55

    Biri kırmızı çizginin anlamını bilmiyor her yerde bunu söylüyorsa kırmızı çizginin anlamı kalmamıştır...

  • D demirkan 10 Aralık 2017 15:59

    O KADAR ÇOK KIMIZI ÇİZGİMİZ VADI Kİ. HEPSİ SİLİNDİ.