E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKudlow: Trump'ın tarife artışı Çin'in adımına yanıttı---

Kudlow: Trump'ın tarife artışı Çin'in adımına yanıttı

Kudlow: Trump'ın tarife artışı Çin'in adımına yanıttı
26 Ağustos 2019 - 08:52 borsagundem.com

Beyaz Saray'ın Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithalata uygulanan ve uygulanacak tarifelerin 5'er puan artırılması kararına Çin'den bir misilleme gelmesini beklemediğini söyledi.

CBS'e konuşan Kudlow, misilleme bekleyip beklemediği yönündeki soruya, "Beklemiyorum. Başkan Trump'ın kararı Çin'in eylemine yanıttı. Bunun sonrasında Çin'in başka bir adım adacağından kuşkuluyum. Resmi yanıtlarını henüz duymadım. Bekleyip görmeliyiz" yanıtını verdi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da, Trump'ın Çin'den ithal edilen mallar için tarifeleri daha fazla yükseltmediğine üzüldüğü belirtildi.

G7 zirvesi sırasında Başkan Trump'a yöneltilen Çin'den ithalat için tarifeleri ikinci kez yüzde 5 artırmayı düşünüp düşünmediği yönündeki sorulara cevap veren Beyaz Saray Sözcüsü Stephenie Grapham, "Başkan Trump tarifeylerin yeniden attırılmasını düşünüp düşünmediği sorularına olumlayıcı yanıt verdi, çünkü tarifeleri daha da yükseltmemiş olmaktan üzüntü duyuyor" diye konuştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet26 Ağustos 2019 09:14

    tarifeyi yüzde yüz yap da kurtulalım... trump çini terbiye etmek istiyorsa kendi amerikan şirketlerine sözünü geçirsin ve onları amerikaya taşısın... bunun başka bir yolu yok!!!

  • Okie Dokie26 Ağustos 2019 09:13

    Her zaman söylüyorum bu Trump'ı biz faiz lobisi olarak o koltuğa oturttuk ama söylemleri ile faize savaş açtı. Hem borsaları düşürüyor hem de faizi hem de doları. Herkese zararı var. Kasımda seçilemeyecek böyle giderse. Bir an önce faiz lobisine bağlığını dile getirmeli.