E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüçük sermayeli hisselerin yükselişi hız kesmiyor---

Küçük sermayeli hisselerin yükselişi hız kesmiyor

Küçük sermayeli hisselerin yükselişi hız kesmiyor
08 Temmuz 2021 - 17:44 borsagundem.com

Russell 2000 endeksi eylül ayı sonundan bu yana %49 yükseliş gösterdi. Küçük sermayeli hisseler sonbahar aylarından beri yükselişte ve yatırımcılar yükselişin devam etmesini bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçük sermayeli hisselerden oluşan Russell 2000 endeksi haziran ayında dokuzuncu yükseliş ayını da tamamladı. Böylelikle endeksin 1986 yılının aralık ayından bu yana en uzun yükseliş süreci görülmüş oldu. Endeks 2020 yılının eylül ayından bu yana %49 yükseliş gösterdi. Bu dönemde korona virüs aşı denemelerindeki başarılar, ekonominin geleceğinin parlak olacağına dair güven oluşmasına neden olmuştu.

ABD’nin büyük sermayeli hisselerden oluşan ölçüt niteliğindeki endeksi S&P 500 ise aynı dönemde %30 yükseldi. Wall Street Journal’ın haberine göre tüketicilerin yeniden harcamalarına başlaması ve dışarıda yemek yemeye yönelmesinden fayda gören şirketlerin etkisiyle küçük sermayeli endeksi yeni rekorlar kırdı. Giyim perakendecisi Abercrombie&Fitch hisseleri bu yıl %114 yükseldi.

Şirket mayıs ayında yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte kara geçildiğini söyledi. Restoran zinciri Cheesecake Factory de geçtiğimiz ay satışların ikinci çeyrekte pandemi öncesi seviyelerin üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. Şirketin hisseleri 2021 yılında %36 yükseldi. Küçük sermayeli hisselerden oluşan endekste, S&P 500’de bulunan sektörlerle aynı sektörler yer alıyor.

Ancak endeks ekonominin gidişatına karşı daha hassas olan finans ve sanayi sektörleri gibi bazı sektörlerde daha fazla ağırlık sahibi. ABD ekonomisi toparlanmaya devam ederken analistler küçük şirketlerin karlarında dikkat çekici bir yükseliş bekliyor. Analistler Russell 2000 endeksinde yer alan şirketlerin bilanço açıklamalarının, ikinci çeyreğin sonunda bir önceki yıla kıyasla üç kat yükseleceğini tahmin ediyor.

Pandemide alınan karantina önlemleri nedeniyle birçok şirket geçtiğimiz yılın ikinci dönemini zorluk içinde geçirdi. S&P 500 şirketlerinin bilanço açıklamalarında ise yaklaşık %65’lik büyüme bekleniyor. 2021’in başından bu yana küçük sermayeli hisseler %14 arttı ve S&P 500’deki %16’lık artışın gerisinde kaldı.

Essex Investment Management Eş CEO’su ve Portföy Yöneticisi Nancy Prial, geçtiğimiz sonbahar aylarından bu yana küçük sermayelilerde görülen sert yükselişin ardından yatırımcıların bir sonraki hamle için duraklamasının normal olduğunu söyledi. Ancak Prial rallinin bir sonraki ayağını güçlü bilanço açıklamalarının destekleyeceğini düşünüyor. Prial, “bir sonraki adımın büyük bilançolar olacağını düşünüyoruz” dedi.

Açıklamasının devamında, “bununla birlikte yeni yükselişler gerçeklecek ve küçük sermayelilerin yüksek performans döngüsü devam edecek” ifadesini kullandı. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre küçük sermayeli şirketlerin bilanço büyümesinin yılın devamında da sürmesi bekleniyor.

S&P 500 şirketlerinde bilanço büyümesinin %25 oranında olması beklenirken, Russell 2000 endeksindeki şirketlerin karlarının bir önceki yıla kıyasla dört misli artış olacağı düşünülüyor. Küçük sermayeli hisseleri destekleyen yatırımcılar, hisse grubunun değerlemelerini büyük sermayeli hisselerle karşılaştırıyor. Calamos Investments Portföy Yöneticisi Brandon Nelson, “küçük sermayelilerin farkı, büyük sermayelilere kıyasla daha ucuz olmaları” dedi.

Açıklamasının devamında, “inanılmaz temel verilere sahip olan ve pahalı olmayan bir varlık bulduğunuzda bunu hemen satın almanız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Bazı yatırımcılar ekonomik büyümenin yakın vadede güçlü olması beklentisine rağmen, hızlı bir büyümenin kalıcı olmayabileceğine dair uyarıda bulunuyor. RBC Capital Markets analistleri yakın zamanda yayınlanan bir araştırma raporunda küçük sermayeli hisselerin, ekonomik büyümenin uzun vadeli ortalamanın üzerinde olduğu dönemlerde büyük sermayeli hisselerden daha yüksek performans gösterme eğiliminde olduğunu söyledi.

Bu görüşün bu yıl ve önümüzdeki yıl kanıtlanacağı düşünülüyor ancak küçük sermayeli hisselerdeki yükselişin 2023’te devam etmesi beklenmiyor.

Ameriprise Financial Baş Piyasa Stratejisti David Joy, “küçük sermayeliler ekonomik hızlanmaya karşı daha hassas, bu yavaşlarken bence küçük sermayelilerin çekiciliği de azalacak” dedi.

Dev hedge fon yönünü kripto paralara çevirdi

 

Yabancılar 38 milyon dolarlık hisse senedi sattı

 

Credit Suisse’in ünlü isminden boğa piyasası uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)