E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKüba yabancı yatırımcılara açılıyor---

Küba yabancı yatırımcılara açılıyor

Küba yabancı yatırımcılara açılıyor
27 Mart 2014 - 07:40 borsagundem.com

Küba ekonomisinin yavaşlamasıyla komünist lider Castro, yabancı yatırımlara izin veren bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor

Komünizmle yönetilen Küba ekonomisini ve büyümeyi desteklemeye çalışan ülkenin başkanı Raul Castro, yabancılara şirketlere tam sahip olma imkanı tanınmasını ve yabancı yatırımcılara vergi indirimi planlıyor. 

Devlet denetimindeki Juventud Rebelde'nin internet sitesinden yayınlanan haberine göre, Küba Ulusal Meclisi 29 Mart'ta yenilenemeyen kaynaklar, inşaat, tarım, otel ve hizmet sektörünün geliştirilmesini hedefleyen bir yasa tasarısını görüşecek. Gazete, kanun teklifinin 1995'te hükümetin ekonominin açılmasına dair çalışmasına dayandığını yazdı.

Kardeşi Fidel'in 1959 devriminim Fulgencio Batista diktatörlüğünü, ekonominin kontrolünü ele geçerek sona erdiren Raul Castro için bu adım önemli bir hamle. Haberde, yeni plan kapsamında, ortaklık iştiraklerindeki şirketlerin 8 yıl boyunca kâr vergisinden muaf olacağı ve diğer vergilerin de yarıya indirileceği belirtilirken, doğal kaynak şirketlerin ise hâlen yüzde 50'ye varan vergi ödeyeceğini söyledi.

Washington'taki Küba Çalışma Grubu'nun başkanı Tomas Bilbao, "1995'ten bu yana ilk yabancı yatırım reformu yasağını geçirmeleri, daha fazla yabancı yatırım çekmek istediklerini gösteriyor. Ancak şeytan ayrıntıda gizlidir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)