E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKüba ile daha yakın ilişki istiyorlar---

Küba ile daha yakın ilişki istiyorlar

Küba ile daha yakın ilişki istiyorlar
12 Şubat 2014 - 04:44 borsagundem.com

Amerikalıların çoğunluğunun ABD-Küba arasında yakın ilişkiden yana oldukları bildirildi

ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmada, halkın çoğunluğunun ABD ile Küba arasındaki ilişkilerin yakınlaşmasından yana olduğu ortaya çıktı.

Atlantik Konseyi'nin yaptığı araştırmaya göre, her 10 Amerikalıdan 6'sı ABD'nin Küba'ya yönelik devam eden politikasının değişmesini desteklediği ve ABD firmalarının Küba'da iş yapmasından yana olduğu belirtildi. Ülkede uzun yıllardır devam eden Küba'ya yönelik ambargo politikasının değişmesini isteyenlerin oranı yüzde 56 olurken, bu oran Küba'ya en yakın eyalet olan Florida'da yüzde 63'e, Latin Amerika kökenliler arasında ise yüzde 62'ye yükseldi. 

Amerikalıların, Küba'ya yönelik seyahat ve finansal sınırlamalara son verilmesine ve bu ülkenin terörizme destek veren ülkeler listesinden çıkarılmasına sıcak baktıkları kaydedilirken, Cumhuriyetçilerin yarısının bu konudaki değişikliği destekleyeceği bildirildi.

Öte yandan Miami Herald gazetesinin ''açık görüş'' sayfasına konuyla ilgili yazı yazan Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü Jeff Flake ve Demokrat Parti Vermont Senatörü Patrick Leahy, bugünkü anketin iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için gerekçe oluşturduğunu dile getirdi. İki Amerikalı senatör gazetedeki yazıda,  Latin Amerika ile ticaretin hızla geliştiğine işaret ederek, ''eski politikalarla biz Küba'yı değil kendimizi izole ettik'' ifadesini kullandı. 

ABD,  1960 yılından bu yana Küba'ya ticari, ekonomik ve finansal alanlar başta olmak üzere çok yoğun bir ambargo politikasını takip ediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)