E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKrizin habercisi gelişmekte olan ülkeler---

Krizin habercisi gelişmekte olan ülkeler

Krizin habercisi gelişmekte olan ülkeler
08 Eylül 2014 - 07:26 borsagundem.com

Yazılan son bir makalede uzmanlar, gelişmekte olan ülkelerin popüler olduğu zamanlarda ekonomik kriz yaşanma ihtimalin arttığına işaret edildi

Küresel ekonomide yeni krizlerin habercisinin gelişen ülkeler olduğu iddia edildi. Ekonomi araştırmalarıyla bilinen analistler Christoph Trebesch, Helios Herrera ve Guillermo L. Ordoñez, ekonomi politikaları sitesi voxEU’da kaleme aldıkları makalede, gelişen ülkelerin popüler hale gelmesinin, yeni krizin yaklaştığına işaret ettiğine dikkat çekti.. Analistler makalede, “Yaptığım araştırmalarda gördük ki, gelişen ülkelerde bir hükümetin öne çıkması sonrasında o ülkede kesinlikle finansal kriz patlak veriyor” ifadesine yer verdi. Uzmanlar krizlerin en büyük işaretlerinin ise kredi balonları ve sermaye akışlarındaki artış olduğuna işaret etti.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE TAM TERSİ

Analistler, “Ancak yaptığımız araştırmalarda bu durumun sadece gelişen ülkelerde yaşandığını, gelişmiş ülkelerde böyle bir şeyin yaşanmadığını gördük” diye devam etti. Uzmanlar, ABD, Japonya, İngiltere gibi ülkelerdeyse finansal krizlerden önce kesinlikle hükümetin gözden düştüğünü belirtti. Analistler bu bulguya Güney Kore, Rusya, Endonezya, Filipinler gibi 1990’lı yıllarda ciddi krizler yaşamış ve para birimleri değersiz hale gelmiş ülkeleri inceleyerek ulaştıklarına dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)