E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKrize karşı Alman devleti hisse alabilir---

Krize karşı Alman devleti hisse alabilir

Krize karşı Alman devleti hisse alabilir
20 Mart 2020 - 17:35 borsagundem.com

Almanya virüsün etkisini dengelemek için şirket hissesi satın almaya hazırlanıyor

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, sermayelerini artırmak ve korona virüsün etkisini dengelemek amacıyla hükümetin şirketlerde potansiyel olarak hisse alabilecegini söyledi.

Almanya, zor durumdaki şirketlere yardım etmek için devlete ait kalkınma bankası KfW aracılığıyla 550 milyar euro (594 milyar dolar) borç vermeyi taahhüt etti, ancak Scholz hükümetin daha ileri gitmeye hazır olduğunu bildirdi.

Scholz, “Ben şirketlere ek programlar önerdim. Kapital desteği verebileceğimizi söyledim. Ne konuda destek olabileceğimizi sordum. Eğer devletin şirkete ortak olması faydalıysa bu da olur” dedi. Almanya’daki ekonomik alt yapının çok sağlam olduğunu hatırlatan Scholz, “Almanya koronavirüse uzun süre dayanabilecek güce sahip” dedi.

New York borsası yükselişle açıldı

Citi banka göre borsalarda düşüş devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet erkek22 Mart 2020 11:42

    Borsa koronavirus belası gidinceye kadar kapatılmalı

  • Zxzxzx21 Mart 2020 22:22

    Büyük ihtimal borsalar kapatılır dünyada

  • YENİKDUNYADUZENİ20 Mart 2020 22:43

    BİLİŞİM,SANAYİ,TEKNOLOJİ,YİYECEK,GİYİM  BANKALAR BENCE BUNLAR ASLA KAYBETTİRMEZ , TAHVİL V.S. DEN DE EYİDİR EYİ. . YTD.

  • Mehmet20 Mart 2020 21:25

    Biz niye boyle akılcı çözümleri akıl edemeyiz ki... gerçi bizimkiler sadece banka hissesi alır kanimca. . Bütün borsayi kapsayacak şekilde alımlar yapılmalı. .

  • ----------- ??????????-------------20 Mart 2020 21:57

    ülkemizin bunlar kadar ekonomik güçleri varmı .galiba büyük zokayı yutmussun borsa dan.daha zoka inmemiş gibi görünmektedir merak etme yakında inecektir.

  • Erol g.20 Mart 2020 21:21

    BİZİM HAZİNEMIZ DE ALTIN DÖVİZ ALIM SATIMI YAPTIĞI GİBİ OLAĞAN ÜSTÜ DURUMLARDA HALKA AÇIK SİRKETLERIN ÇOK DÜŞÜK FİYATLARLA YABANCI FONLARIN ELİNE GEÇMEMESİ İÇİN BİST'TEN HİSSE SENEDİ ALIMI YAPMALI ÇOK FAZLA DEĞERLENDİĞİNDE DE SATIM YAPMALI

  • KEREM KALBURÜSTÜ20 Mart 2020 22:09

    borsa daha yeni düşmeye başladı.30 000 endekse gelince devlet el atar ucuza hepsini kapar merak etme sen.

  • Yorum20 Mart 2020 20:23

    Bence varlık fonumu dersiniz işsizlik maaşı için devlet tarafından kesilen parayı ı kullanırsınız tüm devlet kurumlarının oluşturacağı bir fon mu dersiniz bu gün temeli saglam kar eden dd sinin altında işlem gören tüm hisseleri patronların baskıladıgı hisseler bunlara alım yapılmalı ayrıca yönetiminde devlet tarafından 5 er adet Bi gözeten denetliyen bir ekip koyulması tüm yönetim kurullarına katılmalılar gözetim altında tutsunlar

  • Economist20 Mart 2020 18:42

    Devlet Varlık fonları Sadece gercek değerine göre piyasa değeri çok ucuz kalmış hisseleri toplayabilir. Temeli saplam olmadına rağmen çok hissede aşırı aşağı basnalar fırsatçı patron marifetleri. Varlık fonu şirket değerine göre çok ucuz kalmış hisseleri toplarsa çok iyi iş yapmış olur; hem oluşan koşulları fıtsara cevirip küçük yatırımcıyı ezmeye çalışan kötü niyetlilere karşı kontra atak olmuş olur, hem fiyat dengelemesine katkı sağlanmış olur hem de ikeride bu hisseleri çok iyi fiyatlara satarak varlık fonu katma değer edinmiş olur.

  • kurt21 Mart 2020 00:02

    Aferin bu yorumun kayda değer. Ama diğelerinde baya saallıyorsun mesela bu hafta dedğin çıkmadı.Endeks 80 üzerinde nabeerrrrr

  • Gercek 20 Mart 2020 18:37

    Türkiye de de Varlık fonu Defter değerinin çok altında kalan hisseleti toplasa iyi okur. İletide topluca nitelikli yatırımcılara satabilir. Hem böylece şirketlere karşı denetim yükselir. Ve de devletin elinde hisse olunca patronların hile hurda yapma cürret edmezler